Kavram Yağı Ne Demektir?

Kurban bayramının yaklaşmasıyla etlerin nasıl tüketilmesi gerektiği konusu gündeme geliyor. Etlerin tüketilmeden önce mutlaka 1 gün dinlendirilmesi gerektiği tekrarlanıyor.

kuyruk yagi

Kavram yağı nedir?
Dana kavram yağı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda, karkasın kavram bölgesinde bulunan yağdır.Et ürünleri (Sucuk, salam, sosis, hazır köfte vb.) üreten firmaların, üretimde kullandığı bu yağ çeşidi aynı zamanda, Lokanta, restorantlar ve kasaplar için de tercih edilen bir üründür.

Kavram yağı nerelerde kullanılır?
Kavram yağı ürüne lezzet ve kıvam verir. Bir yemeğin lezzetini veren unsur yağdır. Sabun yapılacak, atılacak yağ dönere işlenmez, kavram yağı çok kaliteli bir yağdır. İddia edildiği gibi sabuna harcanacak kadar ucuz ve kalitesiz değildir. Siz bugün fiyatı 25 lira olan bu yağı sabuna işlerseniz sabunu 100 liraya satmanız gerekir.

Hayvansal yağlar sanayiye gider ama tamamen endüstri artıkları, kemik ve işlemeden artan yağlar gider. Mevzuat izin verir, dönere yüzde 25’e kadar yağ ilave edilmesi yasal hakkıdır. Döner üreticileri dönerde yağ kullanırlar, bunun yasal hiç bir sakıncası yoktur. Dönere katılacak başka bir katkı maddesi de yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir