Kararan Muzları Değerlendirme Yolları

Bu dönemde stoklamayı çok sevdik, sokağa çıkma yasağı gelmeden evvel, meyveleri ve sebzeleri bol bol alarak stokluyoruz. Ancak bazı meyvelerin kısa sürede tüketilmesi gerekiyor. Muz ve çilek gibi uzun süre duramayan meyvelerin değerlendirilmesinde fayda var.

olgun muzdan tarifler

Kararmış olgunlaşmış muzlardan neler yapılır?
Evde beklemekten dolayı kararan muzları değerlendirmenin birkaç yolu bulunuyor. Muzlar iyice karararak bozulmadan önce, onu nasıl tüketebileceğinizi düşünün. Muzdan, puding, kek, pankek veya dondurma yapılabilir.

Muzdan puding yapımı;
5 su bardağı süt
3 adet muz
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Tereyağı, muz ve vanilya hariç malzemeleri karıştırarak tencerede kaynamaya bırakın. Ezdiğiniz muzları, kaynama noktasında ekleyin. Vanilya ve tereyağını da ekledikten sonra karışım kıvam alınca kapatın. Afiyet olsun.

Muzlu kek tarifi;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2-3 olgunlaşmış muz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Muzları bir kapta ezin. Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Üzerine, süt yağ ve muzu ekleyin. Son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu da ekleyerek karıştırın. Yağlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Muzlu pankek tarifi;
1,5 su bardağı un.
2 yemek kaşığı şeker.
1 paket kabartma tozu.
1/2 çay kaşığı tuz.
1 olgunlaşmış muz.
2 büyük yumurta.
1 su bardağı süt.
1 paket vanilya.

Muzu çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Daha sonra tüm malzemeleri iyice çırpın. Tavaya 1 yemek kaşığı yağ koyun. İyice ısındıktan sonra kepçe yardımıyla hazırladığınız hamurdan tavaya aktarın. Hamur kabarıp, göz göz olduğunda diğer yüzünü çevirin ve pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir