K-Pop Grubu BTS Neden Sahneye Çıkmıyor, Kim Askere Alındı?

Yasalara göre tüm sağlıklı Güney Koreli erkekler, Kuzey Kore tehdidi nedeniyle 18-21 ay boyunca zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmek zorunda. Bu yüzden K-Pop Grubu BTS’nin üyeleri sıra sıra askere alınıyorlar. 2025 yılına kadar grupta eksikler olacağı için sahneye çıkarak konser veremeyecekler.

bts jungkook

K-Pop Grubu BTS Neden Sahneye Çıkmıyor, Kim Askere Alındı?

Güney Koreli K-pop grubu BTS’in üyelerinden Jung Kook, Aralık ayında askerlik görevini yerine getireceğini hayranlarına duyurdu.

“Önümüzdeki Aralık ayında… Askerlik görevimi yapmak üzere kısa bir süreliğine aranızdan ayrılıyorum,” diyen Jung Kook, “Döndükten sonra, büyümüş olarak her zaman olduğum yerde, sahnede olacağıma söz veriyorum.” mesajını paylaştı.

Kısa bir süre önce grupları BTS’i yöneten ajans, diğer yedi üyenin de askerlik görevini yerine getireceğini açıklamıştı.

BTS’in üç üyesi RM, Jimin ve V’nin de askerlik süreci başladı. Ajans, bu durumun nedeniyle grupların konser ve müzik çalışmalarına ara vereceğini bildirdi.

Askerlik nedeniyle dünya çapında ünlü grup, en az 2025’e kadar müzik piyasasında yer alamayacak.

Güney Kore’nin yasalarına göre, tüm sağlıklı erkekler 18-21 ay arasında zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmek zorundadır. Ancak sporcular, klasik müzik sanatçıları, bale ve diğer dansçılar ile prestijli uluslararası ödüller kazanan kişiler bu hizmetten muaf tutulabilmektedir.

Ne var ki, ülkedeki K-pop yıldızları dünya çapında ün kazansalar ve büyük uluslararası ödüller alsalar bile bu tür avantajlardan yararlanamamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir