İdefix Ne Demek, İdefix Kelimesinin Anlamı Nedir?

Ülkemizde faaliyet gösteren İdefix internet sitesi ile sıkça duyduğumuz idefix terimi dilimize idefiks olarak girmiştir aslında. Peki idefix ne demek ?

idefix ne demek idefix kelimesinin anlami nedir

İdefix terimi, bazen televizyon programlarında, internet üzerinde dolaşırken ya da arkadaşlar arasında ilk kez duyulan kelimeler arasında her zaman dikkat çeker. Son zamanlarda merak edilen kelime öbekleri arasında yer alan idefix ne demek, Türk Dil Kurumu’na göre idefix ne anlama gelir, kelimenin kültürümüze hangi dil kaynağından geldiği de ilgi çeken konular arasındadır. İdefix kelimesinin anlamı nedir ? İdefix kelimesinin kökeni nedir ve kaç farklı anlam taşır?

Günlük hayatta karşılaşılan kelimelerin Türk Dil Kurumu sözlüğündeki karşılığı sıkça araştırılır. İdefix ne demek ve ne anlama gelir? İdefixkelimesinin anlamı, kökeni ve doğru yazılışı ile ilgili örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz. Uzun yıllardır dilimizde olan ve günlük hayatta sıkça karşılaşılan idefix kelimesi ne demek, TDK’ya göre anlamı, idefix kelimesinin farklı anlamları ve kökeni gibi soruların yanıtları araştırılır.

İDEFİX NE DEMEK? TDK’YE GÖRE İDEFİX ANLAMI

İdefix, günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan bir kelimedir ve Fransızca kökenlidir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre idefix kelimesinin anlamı şu şekildedir:

  • Saplanma, takıntı

İDEFİKS KELİMESİNİN CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

  • “Bu idefiks hastalığıyla sen hep yanlış görüyorsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir