Hangi Lensi Seçmeli?

Türkiye’de en son yapılan insidans çalışma sonuçlarına göre 16 – 54 yaş arasındaki nüfusun %37’sinde görme kusuru olduğu görülmektedir. Görme kusuru yaşayan hastalar arasında kontakt lens kullanım potansiyeli taşıyanların sayısı 6 milyon civarında iken, kontakt lens kullanan hastalarda bu sayı yalnızca 702.000’dir. Gözlerimiz bozuk, iyi görebilmek için gözlük veya lense ihtiyacımız var. Gözlük kullanımı rahat olmadığı için birçok sosyal faaliyeti engeller. Denize, havuza girerken gözünüzde olamayacağı için sizi kısıtlar. Bulanık görerek hayatın tadını çıkaramazsınız. Spor yaparken de sizi engeller. Bu noktada kontakt lensler imdada yetişir.

İlk kontakt lenslerinizin takılması normal bir göz muayenesinden sadece biraz daha uzun sürer. Kontakt lens kullanımının sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek, muayene sırasında deneme lenslerinin uygulamasının yapılması ve kontakt lens reçetenizi almak için göz doktorunuza danışmalısınız.
Dünya çapında en fazla satılan yumuşak kontakt lens markası Acuvue’dir. 2013’te başlattığı, kontakt lens gelişimini destekleyen ve kullanıcılardaki en belirgin 3 şüpheyi azaltan eğitici kampanyaları ile kontakt lens konusundaki şüpheleri gidermeye devam ediyor.
Acuvue, zararlı UV ışınlarının korneaya ve göze ulaşmasına engel olmaya yardımcı olmak için Sınıf 1 ya da Sınıf 2 UV korumasına sahiptir.
Gözlerinizde gün sonuna doğru, özellikle de uzun süredir kontakt lens kullanıyorsanız, yorgunluk hissetmeye başlarsınız. Bilgisayar karşısında uzun süreli çalıştığınızda, hava yoluyla seyahat ettiğinizde, klimalı ya da merkezi ısıtmalı ortamlarda uzun süre kaldığınızda, kuruluk hissedebilirsiniz. Vücudunuzun diğer kısımları gibi, gözlerinizin de oksijene ihtiyacı vardır. Acuvue marka kontakt lensler hidrojel adı verilen, suyu seven, oksijenin gözünüze ulaşmasına imkan veren materyallerden üretilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir