Hangi İçeçek Kaç Kalori?

Soğuk kış günlerinde en çok tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin kaç kalori olduğuna bir göz atalım dedik. Bakalım sürekli haşır neşir olduklarımız dost mı düşman mı..

1 bardak sahlep kaç kalori? Yaklaşık 200 ml bardakta.
Cevabı: 398. Dolayısıyla hazır salepler şeker içerir bu nedenle sağlıklı beslenme içinde yer almamalıdır.

1 bardak boza?
Cevabı: 296 kalori. Boza, darı, su ve şekerden üretilen bir içecek olduğundan kalori değeri yüksektir. B vitaminleri açısından zengindir.

Ayran kaç kalori?
Cevabı: 65-70 kcal. Düşük kalorisi ve sağlıklı olması, aynı zamanda mideyi şişirip tok tutması sebebiyle ayran diyet dostudur.

Nescafe, şeker veya şurup koymadığın sürece kalorisi olmayan bir içecektir. Bir küçük kahve fincanı kadar nescafe sıfıra yakın kaloridedir. Bir Türk kahvesi de aynı kaloridedir. Tabii şekerle sütle kalorisi artar.

Bitkisel çaylar şekersiz tüketildiğinde 3 kalori civarındadır. Yani sıfıra yakın kalori verir.

Kestane, C ve B grubu vitaminleri, potasyum, çinko, demir, fosfor açısından iyi bir kaynaktır. 3 otaboy kestanenin 1 dilim ekmek yerine tüketilebileceği unutulmamalıdır. Yaklaşık 100 kaloridir. Eskiden kestane için “fakir ekmeği” deniyordu.

Patlamış mısır, yağ ve tuz içeriği dolayısıyla tüketiminden kaçınılmalıdır. Patlamış mısır yağsız ve tuzsuz olarak yapılmalıdır. Bu şekilde tüketildiğinde 209 kalori verir.

Mercimek çorbası 130 kalori, yoğurt çorbası 75, tarhana çorbası ise 60 kaloridir. Seçim sizin =)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir