Hamilelerin Yememesi Gereken Yiyecekler

Hamilelik çok kutsal bir süreçtir. Anne adayı, hem kendini hem de karnındaki yavrusunu özenle korumalıdır. Sigara ve alkolden kesinlikle uzak durması gerekir. Bazı tiryakiler hamilelik döneminde de büyük bir hata yaparak sigaraya devam ederler. Yiyeceklerden ise uzak durulması gerekenlerden bazıları şöyle:

En başta maydanozdan kesinlikle uzak durulmalı. Hamileler, kasılmalara niçin olabileceği için maydanoz suyu içmemelidir. Erken doğum veya düşüğe sebebiyet verebilir. Doğuma yakın maydanoz suyu içilebilir, hurma yenebilir.
Az pişmiş yumurta, hamilelikte salmonella denilen bakteriler yoluyla çeşitli bağırsak enfeksiyonlarına sebebiyet verir. Bu tür bakteriler ise hamile olan kişide ishalle sonuçlanan rahatsızlıklara sebep olmaktadır. Salmonella bakterisi aynı zamanda gıda zehirlenmelerine de yol açmaktadır. İşte bu sebepten dolayı hamilelik döneminde çok pişmiş yumurtaların seçilmesi gerekir.
Çiğ ya da az pişmiş et hamilelik döneminde kesinlikle yenmemelidir. Sebebi ise az pişmiş ya da çiğ haldeki ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir.
Patates kızartması, patates cipsi gibi kansere neden olduğu tespit edilen akrilamid maddesini içeren gıdaların özellikle hamile ya da emziren kadınlar tarafından yenmemesi gerekiyor.
Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünlerinin hamileleik sürecinde yenmemesi öneriliyor. Sebebi ise çiğ deniz ürünleri de salmonella nedeniyle zehirlenmeye neden olabilir.
Sakatatlardan kesinlikle uzak durmalısınız, çünkü bakteriye en açık yiyeceklerdir. Kokoreç, beyin, suşi ve benzerlerin de yenmesi sakıncalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir