Gardıroptan Neden Ses Gelir, Evdeki Eşyalar Neden Ses Çıkarır?

Özellikle akşam veya gece saatlerinde evdeki eşyalardan ses geldiğini duyabiliriz. Bazen gardıroptan veya evdeki diğer ahşap dolaplardan çıtırtı şeklinde sesler gelebilir. Bazen de perdelerden, perdenin takılı olduğu kornişten çıtırtılar duyabiliriz. Bu sesler, evdeki sesin en az olduğu zamanlara denk geldiğinde ürpertici olabilir. Peki bu sesler neden olur?

dolaptan gelen tikirti

Gardıroptan Neden Ses Gelir, Evdeki Eşyalar Neden Ses Çıkarır?
Mobilyalardan neden ses gelir?

Gardırop kapılarındaki menteşeler zamanla gevşeyebilir veya aşınabilir. Bu durumda kapılar hareket ettiğinde ses çıkabilir. Menteşelerin gevşemiş veya hasar görmüş olabileceğini kontrol etmek önemlidir.

Özellikle ahşap gardıroplar, sıcaklık ve nem değişikliklerine bağlı olarak genişleyip daralabilir. Bu genleşme ve daralma sürecinde ahşapta sesler duyulabilir. Gardırobu destekleyen zemin veya zemin kaplaması düzensiz veya sıkışmış olabilir. Bu durumda, gardırop hareket ettiğinde veya zemine basınç uygulandığında sesler duyulabilir.

Gardıroptan gelen seslerin kaynağını belirlemek ve gerekli düzeltmeleri yapmak için gardırobun yapısını ve içindeki eşyaları kontrol etmek önemlidir. Eğer sürekli bir rahatsızlık veren sesler varsa, bir marangoza veya mobilya uzmanına danışarak sorunu çözmeniz tavsiye edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir