Evde kullanım fazlası ilaçları belli bir süre tutup sonradan atanlardan mısınız? Son kullanma tarihi geçen ilaçların kimyasal madde olduğunu ve evsel atıklarla birlikte çöpe atılmaması gerektiği bilinmelidir. Evdeki ilaçların biriktirilmesi ve tıbbi atık olarak hastanelerde biriktirilmesi gerekiyor.
Evlerdeki son kullanım süresi geçen ilaçları herkes evdeki çöplerle birlikte atıyor. İlaçlar kimyasal maddelerden üretiliyor ve doğal kaynak sularını kirletiyor, hayvanları zehirliyor yani çevreye zarar veriyor. Evdeki zamanı geçen en yakın hastane veya sağlık ocağı gibi bir sağlık kurumuna teslim edilmesi ve buralarda da diğer tıbbi atıklarla birlikte uygun şekilde imha edilmeye gönderilmesi gerekiyor.
Ülkemizde maalesef ki eski ilaç toplama noktaları yeterince çok ve tanıtımı yapılmıyor. Eczane gibi yerlerde süresi geçen ilaçların toplanması ve bunun yaygınlaşması gerekiyor. Kullanılmayan ilaçların başkalarına verilmesi de son derece yanlış olduğu bilinmelidir. İlaçların artık kullanılması gerekmiyorsa direkt olarak imha edilmesi için toplama yerlerine atılması gerekmektedir.
Efe Efeoğlu, Ali Kınık konserinde kemanla kurt uluma sesi yaptı ve bu videosu sosyal medyada…
"Dar-ı Dünya" parçasıyla büyük ilgi toplayarak yeniden gündeme gelen Cem Yıldız, müzikseverlerin merak ettiği isimler…
Ferritin değerinin düşük olması, vücutta demir depolarının azaldığını gösterir. Ferritin, demirin depolanmış haliyle vücutta bulunduğu…
Yetişkin Bir Kadın İçin Normal Kan Değerleri Nasıl Olmalıdır? Yetişkin bir kadın için normal kan…
Ceren Kaynak İskit Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Gazeteci Ceren Kaynak İskit, 25 Nisan 2025 tarihinde…
Postbiyotik Nedir, Ne İşe Yarar? Postbiyotik, probiyotik bakterilerin (yararlı bakteriler) ölmesi veya parçalanması sonucu ortaya…