Ellerin Kuruma ve Çatlama Mevsimi

Kış mevsiminin başlaması ile cildi biraz daha hassas olanların, yazın yumuşacık olan elleri ve dudakları kuruyabiliyor. Aslında çoğunlukla kuru ellerin sebebi kış egzaması’dır. Mevsimlik bir hastalık olup sebebi düşen nem oranı, soğuk ve sert rüzgarlardır.

Bal, arı sütü, avokado yağı, çuha çiçeği yağı, susam yağı, badem yağı ve hodan yağı içeren nemlendiriciler iyi gelmektedir. Ellerinizi yıkarken sıvı sabun yerine katı sabun kullanınız. Gliserin içeren ve cildiye uzmanlarının önerdiği sabunlar eczanelerden satılmaktadır. Sıvı sabun kullanırsanız içeriğine dikkat edin ve sülfat bulunmayan bir sıvı sabun seçimi yapın. Duş alırken ya da sadece ellerinizi yıkarken aşırı sıcak su kullanmak yerine ılık su kullanmaya dikkat edin. Her elinizi yıkadıktan sonra nemlendirici kullanmaya dikkat ediniz. Cildinizi bozacak kozmetik nemlendiriciler kullanmak yerine bitkisel içerikli ve Bal, arı sütü, avokado yağı, çuha çiçeği yağı, susam yağı, badem yağı,hodan yağı gibi yağları içeren nemlendiriciler tercih edilmelidir.

Dudakların da sık kurumasının nedenlerinden biri az su tüketimidir. Kış ayında az su tüketildiği için dudaklarda kurulup baş göstermektedir. Başınızı da soğuktan koruyun ve dudaklarınıza Lip balm uygulayın.

Hüseyin Can ÇALIŞAN
Yayın Yönetmeni
info@kadinbakisi.com
https://twitter.com/hcancalisan

el-kurumasi-catlamasi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir