Oobleck yapı itibariyle, ilginç fiziksel özelliklere sahip, kolayca hazırlanan bir maddedir. Oobleck, Newton yasalarına uymayan bir akışkandır. Su ve alkol gibi yaygın bulunan birçok sıvının viskozitesi yani akışkanlığı sabittir. Ancak Oobleck avucunda gevşekçe tuttuğunda sıvı, hızla vurduğunda katı gibi davranabilir. Oobleck’in ismi, Dr. Seuss’un 1949’da yazdığı Bartholomew ve Oobleck (Barholomew and the Oobleck) adındaki çocuk kitabından geliyor. Bu kitap, krallığındaki hava durumundan sıkılan ve gökten yepyeni bir şeyin yağmasını dileyen bir kralı anlatıyor.
1 su bardağı mısır nişastasını genişçe bir kaba koyun. Dokusuna alışmak için ellerinle biraz karıştırabilirsin de. Çatalla biraz çırpıp içindeki topaklardan kurtulursan daha sonra karıştırma aşamasında kolaylık olur.
Renkli yapmak istersen yarım bardak suya 4-5 damla gıda boyası ekleyin. Oobleck yapmak için gıda boyası şart olmasa da birçok insan Oobleck’i daha eğlenceli hale getirmek için bundan yararlanıyor çünkü beyaz bir hamurla oynamaktan daha zevkli. Ancak Oobleck’e gıda boyası ekleyeceksen doğrudan mısır nişastasına değil önce suya ekleyip karıştır. O zaman daha homojen dağılır.
Mısır nişastasına yarım su bardağı (120 mililitre) su dök. Daima mısır nişastasının yarısı kadar su kullanmalısın. Ölçüsü hep 2 su bardağı mısır nişastasına 1 su bardağı su olmalı. Elinle ya da kaşık kullanarak mısır nişastasını olabildiğince iyi karıştır. Kıvamını yavaş yavaş ayarlamak gerekiyor. Eğer akışkan kıvam olmamışsa 1 kaşık nişasta ekleyin. Çok katı gibiyse su ekleyin.
Oobleck ile çeşitli deneyler yapılabilir. Oyuncakları oobleck içine koyarak eğlenilebilir.