Dritan Alsela Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde ​​düzenlenen Uluslararası Coffex İstanbul Kahve Fuarına katılan, Türk kahvesi hayranı olduğu bilinen Dritan Alsela Kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

dritan alsela kimdir nereli kac yasinda

Latte art üstadı, kahve uzmanı ve dünya şampiyonu olan barista. Türk Kahvesi hayranıdır. İstanbul Yeşilköy’de bulunan Coffe İnspace isimli mekanı da ziyaret etmiştir. Burada da barista İlker Yadikar ile birlikte çalışmalar yapmıştır.

Dritan Alsela nereli ? aslen Arnavut’tur. Alman kahve ustası ve sosyal medya fenomenidir. Bilgilerimizin güncel olmaması nedeniyle doğum tarihi ve yaşı hakkında kesin bir bilgi veremiyorum, ancak 2021 itibariyle 40’lı yaşlarının ortalarında olduğunu tahmin edebiliriz. Dritan Alsela, kahve yapma ve sunma becerileriyle tanınır ve özellikle latte art konusunda uzmanlaşmıştır. Düsseldorf, Almanya’da kendi kahve dükkanı ve eğitim merkezi bulunmaktadır. Dritan Alsela’nın sosyal medya platformlarında büyük bir takipçi kitlesi bulunmaktadır ve kahve sektöründeki etkisi küreseldir.

Görünüş açısından İtalyan erkeklere benzeyen Arnavut asıllı bir barista olan Dritan Alsela, uzun yıllardır Almanya’da yaşamaktadır. Düsseldorf şehrinde hem kahve dükkanı işletmekte hem de barista eğitimi vermektedir. Çeşitli çalışır durumdaki kahve makinelerine ev sahipliği yapan bu dükkanında çektiği videolar, yüz binlerce kişi tarafından izlenmektedir.

Almanya’da yaşayan Arnavut kökenli bu usta barista, genç yaşta Alman kafelerinde sıradan bir çalışan olarak başladığı kariyerini, Düsseldorf’taki Bazaar Caffe adlı kafe ile zirveye taşımıştır. Daha sonra sosyal medyada ardı ardına paylaştığı barista iş akışı ve latte art videoları sayesinde dünya çapında ün kazanmış ve Bazaar Caffe’nin adını Dritan Alsela Caffe olarak değiştirmiştir. Düsseldorf’ta aynı zamanda barista okulu olarak kullandığı bir kahvecisi bulunuyor. envai çeşit (çalışır durumda) kahve makinesini barındırdığı bu dükkânda çektiği videolar yüz binlerce kişi tarafından izleniyor. yıllardır almanya’da yaşamakta olan arnavut kökenli bu üstadımız, genç yaşta alman kafelerinde sıradan bir eleman olarak başladığı baristalık serüvenini düsseldorf’ta bazaar caffe isimli kafe işletmesiyle taçlandırmış, ardından sosyal medyada peşi sıra paylaştığı barista workflow ve latte art videolarıyla dünya barista camiasında iyiden iyiye nam salınca da bazaar caffe’nin ismini dritan alsela caffe olarak değiştirmiştir. onu bu noktalara taşıyan en büyük özelliği ise işini gerçekten aşkla icra etmesi ve dakikalar içinde onlarca ürünü neredeyse hiç fire vermeden muntazam latte artlarla hazırlayabilmesidir (ki barista arkadaşlar bilir, peş peşe her cafe latte’yi cappuccino’yu kusursuza yakın latte art desenleriyle hazırlamak her babayiğidin harcı değildir. tekniğin yanı sıra ciddi anlamda dikkat de gerektirir).”

Dritan Alsela’nın bu başarılara ulaşmasını sağlayan en büyük özelliği, işini büyük bir tutkuyla yapması ve kısa sürede çok sayıda ürünü hemen hemen hiç hata yapmadan mükemmel latte artlarla hazırlayabilmesidir. Barista arkadaşlar bilir ki, ardışık olarak her cafe latte ve cappuccino’yu kusursuza yakın latte art desenleriyle hazırlamak sadece tekniğe değil, aynı zamanda büyük bir dikkate de ihtiyaç duyar.

Instagram hesabı dritanalsela şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir