Corona’ya Karşı Alınabilecek Önlemler

Corona adlı ölümcül virüs, ilk olarak Çin’de ortaya çıktı ve çeşitli yollarla başka ülkelere de yayılmaya başladı. Henüz Türkiye’de kesin olarak bu virüsten kaynaklı bir hastalık teşhisi koyulmazken, önlemler de alınmaya devam ediyor. Solunum yolu ile insandan insana temasla bulaşması nedeniyle virüsün yayılması hızlanmıştır.

Ölümcül Corona Virüs Çin‘de yayılırken, birçok ülke salgını kontrol altına almak ve tehlikeli bölgelerdeki vatandaşlarını tahliye etmek için zamana karşı yarışıyor. Yetkililer yaklaşık 3 bin kişinin virüsle enfekte olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

corona
hastalıktan korunmak için maske takmak önemli

Corona’nın belirtileri nelerdir?
Hastalarda 39 dereceyi bulan yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı ile birlikte boğaz ağrısı ve burun akıntısıyla da kendisini göstermektedir. Gençlerde hafif belirtiler gösteren hastalık, yaşlı, diyabetli, akciğer hastaları ve kanser hastalarını ölüme kadar götürebilmektedir.

Türkiye’de Corona görüldü mü?
Türkiye’de henüz kesinliği saptanan bir vaka görülmedi. Ancak 14 günlük kuluçka süresine sahip olan hastalık için konuşmak, henüz erken gibi görünüyor.

Corona’dan nasıl korunabiliriz?
Corona virüsünden korunmak için kendimiz de birtakım önlemler alabilir, çocuklarımıza temizliğin önemini aşılayabiliriz.

* Eller su ve sabunla en az 20 saniye yıkanmalı.
* El dezenfektanı da kullanılabilir.
*Kolonya da iyi bir dezenfektandır.
* Hasta insanlarla yakın temasta bulunmamalı.
* Kapı kolu, klavye, telefon gibi nesneler iyi temizlenmeli.
* Öksürük ve hapşırık sırasında ağız mendil ile kapanmalı, sonrasında mendili atıp el yıkanmalı.
*Hastayken gerekmedikçe evden çıkılmamalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir