Terlemeye Çözümler

Terlemek yaz aylarının engellenemez gerçeklerindendir. Aslında terlemek sağlıklı olduğumuzun göstergesidir. “Neden terleriz?” sorusunun cevabı aslında sağlıktır. Vücut sıcaklığı belli bir noktaya ulaştığında dengeyi sağlamak için bünye ter bezlerini çalıştırır ve ısı dengesi sağlanır. Terleme olayımız olmasaydı ani ölümlerle karşılaşabilirdik.

Terlemeler sıcak yaz günlerinde çok normalken kışın da sürekli bölgesel terleyen insanlar bulunuyor. Koltukaltlarındaki aşırı terlemelere koltukaltı pedleriyle geçici çözümler bulunabiliyor. Bu özellikle t-shirtlerin dışındaki kötü görünümleri engelliyor. İlk olarak internette satışa başlayan “tereson” adlı terleme önleyici spreyler de kullanılıyor. Artık eczanelerde Sağlık Bakanlığından onaylı olarak tereson tüm Gratis mağazalarında 50 TL ücretle satılmaya başlandı. Bu ürünün içinde alüminyum bileşiği bulunuyor ve gerçekten terlemeyi tamamen kesiyor. Biz koltukaltında denedik. Bir hafta boyunca her gece yatmadan önce koltukatınıza spreyden sıkın ve uyuyun. Sonunda 2-3 hafta koltukaltlarınızın hiç terlemediğini görüp şaşıracaksınız. Bu yöntem çok sağlıklı görünmüyor gibi ancak; kısa süreli rahatlık sağladığı bir gerçek. Aslında bu ürün elleri çok terleyen insanlar için üretilmeye başlandı. Ter o bölgeden çıkmasa da başka bulduğu bir bölgeden çıkıyor.

El terlemesi yaşayan insanlar yaz-kış demeden sorun yaşarlar. Özellikle de stres anlarında, önemli günlerde, toplantılara ya  da mülakatlara girmeden önce, yeni insanlarla tanışılacağında aşırı şekilde kaygıyla birlikte ellerde terleme başlar. Bazen musluktan akıyorcasına ellerde ıslanma yaşanabilir. Bunu yaşayan insanlar için çok önemli bir sorundur. Sıkıntıyla birlikte elinin terlediğini fark eden kişi tokalaşmaktan kaçınır. Karşısındaki insanda yanlış bir algı oluşturabilir. İnsanların tiksinmesinden endişe ederler. Bu sorunun çözümünde de yine tereson spret kullanılabilir. Elde kuruluk hissini göreceksiniz.

Terlemelerin en kesin yöntemi ise cerrahi yöntemlerdir. Bazı insanlardaki bölgesel aşırı çalışan ter bezlerine giden yolları yok etmek adına koltukaltından açılan bir noktaya klipsleme yöntemiyle yakma işlemi yapılmaktadır.

Sağlıklı günler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir