Çocukları Şekere Alıştırmayın!

İnsanın tatlıya duyarlılığı doğuştandır, bu nedenle de küçük yaşlarda şeker tüketim isteği daha fazla olmaktadır. Çocukları şekerin zararlarından korumak tatlıyla geç tanıştırmak gerekmektedir. Çocuklarda şeker tüketiminin günlük 5 küp şekeri geçmemesi istenmektedir.

Çocuklar için yapılan neredeyse tüm yiyeceklerde şeker bulunuyor. Televizyonlarda çocukların ilgisini çeken oldukça çok şekerli çikolata reklamı var. Dondurma, soğuk içecekler, çikolatalar, şekerler oldukça çok şeker içeriyor ve çocukken aşırı tüketimi ileri yaşlarında tansiyon hastası, kalp hastası, şeker hastası olma olasılığı artıyor.

Etiketleri mutlaka okuyun ve çocuğunuza da etiket okuma alışkanlığı kazandırın. Şekerin yanısıra fruktoz şurubu, mısır şurubu, dekstroz gibi içeriklerin de şeker olduğunu unutmayın. Uzmanlara göre basit şeker bebeğin gelişimi için hiçbir etkiye sahip olmayan bir besindir. Sadece enerji içerir ve lezzetli bir tat olması nedeniyle bağımlılık yapabilir. Bebekler için şeker son derece gereksiz bir besindir.

Çocuğunuzu ödüllendirmek ya da atıştırma vermek için şeker, çikolata almak yerine kuruyemiş, kurumeyve gibi gıdalara alıştırmak çok faydalı olacaktır. Bebeklikte ve çocukluk döneminde şekere alıştırılan bireyin ilerleyen dönemlerde alışkanlığı artarak devam edecek ve birçok sorunla karşılaşacaktır. Sağlıksız olan şeker ve şekerli ürünlerden sizler de ebeveyn olarak mümkün olduğunca uzak durmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir