Ceyhun Çelikten Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Yaptığı siyasi şarkılarla merak edilen isimlerden olan Ceyhun Çelikten kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

ceyhun celikten kimdir nereli kac yasinda

Eroğlu Erdoğan, Yok Başka Erdoğan, Bay Bay Kemal, Tam yol ileri gibi şarkılar yapmıştır.

Çocuk yaşlarında müzikle tanışmıştır. İlköğretimden sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda piyano ve kompozisyon eğitimi almıştır. Daha sonra 1985 yılında stüdyo müzisyenliği aranjörlüğü yapmaya başlamıştır. Birçok sanatçının albümlerinin aranjörlüğünü yaptı. Halen aranjörlük ve beste çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Ceyhun Çelikten, 1981 yılında Kocaeli İzmit’te doğmuş bir sanatçıdır. İlk ve ortaokul eğitimini doğduğu şehir olan İzmit’te tamamlamıştır. Babası, Türk Musikisi üstadı Şükrü Çelikten’dir ve kendisi babası tarafından yetiştirilmiştir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuştur. Mezuniyet sonrasında besteci, müzik yönetmeni, aranjör ve müzisyen olarak birçok başarılı projeye imza atmıştır.

Ortak çalışmalar yaptığı ünlü isimler arasında Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş, Emrah, Kutsi, Hüsnü Şenlendirici, Mercan Dede, Göksel Baktagir, Melihat Gülses gibi birkaç isim bulunmaktadır.

Bugüne kadar genç yaşına rağmen 400’den fazla esere imza atmış olan Ceyhun Çelikten, “Buluşmalar” adlı albümünü müzikseverlerle paylaşmıştır. Bu albümdeki tüm şarkılar, Çelikten tarafından bestelenmiştir.

Ceyhun Çelikten, Işıl Uraslı ile evlidir ve bu evlilikten Çınar isminde bir oğlu vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir