Biber Gazının Son Kullanma Tarihi Var Mıdır?

Maalesef ki olayların artmasıyla birlikte herkes çantasında ve hatta cebinde biber gazı taşımaya başladı. Taşımak yasak olmasa da keyfi kullanmanın bir cezası olabiliyor. Satın alırken de son kullanma tarihine dikkat ediliyor ve merak edilen soru da biber gazının son kullanma tarihi var mıdır ?

biber gazinin son kullanma tarihi var midir

Kimyasal tam adı O-Klorobenzalmalononitril olarak geçmektedir. “Kapsaisin” olarak da bilinmektedir. Kapsaisin aslında, bibere acı özelliğini veren etken maddedir. CS, acı biber gibi kokmaktadır.

Biber gazının üzerinde yazan süresi geçse de etkisiz hale gelmiyor. Uzun bir süre daha kullanılabiliyor hatta tarih geçtikten 1-2 sene sonra dahi gaz özelliğini yitirmediği takdirde kullanılabiliyor. Yani sıkıldığında gazı kaçmış değilse biber özelliği yani yakıcı özelliğini kaybetmiyor. Tarihi geçse de kullanılabilir ve bununla ilgili herhangi bir sorun bulunmuyor. Polislerin kullandığı bazı biber gazı kapsüllerinde “Dikkat son kullanma tarihinden sonra kullanmak tehlikelidir” şeklinde yazılsa da tehlikesinin ne olduğu bilinmiyor.

Jenix marka, Türkiye’de yasal olarak üretilen biber gazını temin edebileceğiniz site adresini de sizlere iletiyoruz: https://www.netavantaj.com/jenix-biber-gazi-goz-yasartici-sprey-yerli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir