Bebek Çocuk Atkısı Kaç CM Olmalıdır?

Soğuk kış günlerinde minik bedenleri ısıtmanın en iyi yollarından biri örgü örmektir. Minikleri soğuktan korumak için kalın giydirmek tek başına yetmez. Bir de atkı ve bereleriyle onları sarmak gerekir. El emeği olan örgülerin yerini ise hiçbir şey tutmaz. Yumuş yumuş bir atkıya kimse hayır demez.

bebek cocukatkisi orgu

Bebek Çocuk Atkısı Kaç CM Olmalıdır?

Bebek ve çocuk atkıları genellikle yaşlarına ve beden büyüklüklerine göre değişiklik gösterir. Ancak genelde bebek ve çocuk atkıları standart uzunluklarda üretilir. İşte genel bir kılavuz:

  • Yenidoğan Bebekler için: 80 cm ila 100 cm arasında bir uzunluk genellikle uygun olabilir. Şişle bebek atkısı örmek istiyorsanız en az 35 ilmek başlayabilirsiniz.
  • 1-3 Yaş Arası Çocuklar için: 100 cm ila 120 cm arası bir uzunluk genellikle kullanışlı olabilir. Şişle çocuk atkısı örmek istiyorsanız en az 40 ilmek başlayabilirsiniz
  • 4-6 Yaş Arası Çocuklar için: 120 cm ila 140 cm arası bir uzunluk genellikle uygun olabilir. Şişle çocuk atkısı örmek istiyorsanız en az 50 ilmek başlayabilirsiniz

Tabii ki, bu sadece genel bir kılavuzdur ve her bebek veya çocuğun bedeni farklıdır. Atkının tam uygun olup olmadığını kontrol etmek için çocuğunuzun boyunu ölçmek ve ona uygun bir uzunluk seçmek en iyisi olacaktır. Ayrıca, çocuğun rahatça kullanabileceği yumuşak ve hipoalerjenik bir yün veya başka bir malzeme seçmeye dikkat etmek önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir