Categories: Anne Bebek

Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır?

Bebeklerin bağırsakları belli bir süre düzene girmekte zorlanır. Anne sütü aldıktan sonra veya mama ile beslendikten sonra bebekte gaz oluşur. Kendi gazını kendi çıkarmayı bilmeyen bebeklere yardım etmek gerekir. Bebekten bebeğe değişmekle birlikte 2-3 aydan sonra gaz sorunu ortadan kalkabilir.

*Bebeğinizin gazını çıkarabilmesine siz de yardım edebilirsiniz. Bezini değiştirirken yaptığınız gibi ayakları havaya kaldırıp midesine doğru bastırabilirsiniz. Eğer karnı yeni doyduysa fazla bastırmamalısınız.
*Göğsünden karnına kadar olan bölgeye saat yönünde masaj yapabilirsiniz. Masaj yaparken bebe yağı kullanmak işinizi kolaylaştırır. Bebek masajı bebeklerin hoşuna gidecektir.
*Bebeğinizin ayak tabanına bebe yağı ile masaj yapabilirsiniz.
*Bebeğin hala gazı çıkmıyor ve rahatsızlık yüzünden ağlıyorsa ılık bir banyo yaptırabilirsiniz. Banyo sırasında ona masaj yaparak gazını çıkarmasına yardım edebilirsiniz. Tabii bebeğiniz suyu sevmiyorsa bu yöntemi uygulamak kolay olmayabilir.
*Bebeklerin kullanımına uygun gaz damlaları bulunuyor. Bitkisel ve katkısız olduğunu söyleyen ilaçlara güvenebilirsiniz. Piyasada en çok satılan ve işe yarayan damlalardan bazıları şunlar: Sab Simplex, Bio Gaia, Nurse Harveys, Zinco. Daha fazla damla olsa da en çok işe yarayanları bunlardır.
“Gaz damlaları zararlı mı?” diye düşünebilirsiniz. Burada kar zarar dengesini hesaplayıp kullanıp kullanmamak sizin elinizde. Bazı anneler damla kullandıktan sonra bebeğin kabız olduğunu söylemektedir.

Gaz damlası kullanacaksanız düzenli kullanmanız gerekir. Yani her gün aynı saatte aynı miktarda damla kullanmanız gerekir. Düzenli kullanılmadıktan sonra bir işe yaramayacaktır.

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Şişme Bardak Tutucularla Yazın Keyfini Çıkarın!

Şişme Bardak Tutucularla Yazın Keyfini Çıkarın! Yaz aylarında serin suların, güneşin ve eğlencenin tadını çıkarmak…

% gün önce

Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası Başladı! Kampanya Gerçek Mi?

Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası Başladı! Kampanya Gerçek Mi? Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası başladı.…

% gün önce

Mion Kozmetik Kimin Markası?

Mion Kozmetik Kimin Markası? Migros, yeni markası Mion ile kozmetik mağazacılığına girdi. İstanbul, Ankara, İzmir…

% gün önce

Çağatay Ulusoy’un Ayakları

Çağatay Ulusoy'un Ayakları Ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy, Gaddar dizisinin 14. bölümünde kafese hapsediliyor. Birden kendine…

% gün önce

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı?

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı? Nuggetler, genellikle tavuk etinden yapılan ve çeşitli şekillerde…

% gün önce

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? "Son Günüm Olsa Bile" şarkısını seslendiren sanatçı Ozan Çakar…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı