Aspirin Saç Uzatır Mı?

Aspirin, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Kan sulandırıcı ilaç olarak biliniyor ve birçok faydası mevcut. Aspirinin, saçlar için de çok faydaları var ve saç maskesi olarak da kullanılıyor.

Aspirin saç dökülmesini önlüyor. Saç dökülmesi görülen kişilerde prostaglandin D2 yüksek olduğu görülüyor ve aspirin içinde de prostaglandin D2 oranını dengeleyen bir bileşen içeriyor. Bu sayede de saç dökülmesini azaltmaktadır.

Aspirin saç uzatır mı sorusunun cevabı: aspirin saç uzatır ve saç uzatmak için de aspirin maskesi kullanılıyor. Aspirin ile daha uzun, daha gür ve daha parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Kullanılan maske ile saç derisindeki kan akışını hızlandırır, saç köklerinde bulunan ölü hücreleri uzaklaştırarak detoks etkisi yaratır. Kan akışının hızlanması ile birlikte de saçın daha hızlı uzamasını sağlanır. Sürekli kullanımda saç derisinin ve saç tellerinin daha parlak ve canlı olmasını sağlanır.

Aspirin maskesi nasıl hazırlanır ?

4 adet aspirini tamamen tamamen toz haline getirin. Ardından 2 çorba kaşığı kadar hint yağı ve susam yağı ya da badem yağı gibi istediğiniz bir diğer yağı birlikte karıştırın. Aspirin tozunu içerisine ekleyin ve ikisini birden tamamen karıştırın. Tamamen temiz olan saçınıza uygulayın. Saç köklerine kadar hafifçe masaj yaparak yediriniz. 20 dakika kadar maskeyi bu şekilde bekletmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında şampuan ile normal olarak yıkayın. Bu yaptığınız maskeyi haftada 2 defa olarak saçınıza uygulayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir