Adım Farah Dizisinde Kerim’in Hastalığı Ne?

Yeni başlayan bir dizi olan Adım Farah dizisinde anne karakterini canlandıran kişi olan Demet Özdemir, 28 yaşında İranlı bir kadındır. 6 sene önce İran’dan Fransa’ya kaçarken İstanbul’da durmak zorunda kalır çünkü hamile olduğunu öğrenmiştir. Kaçak olarak burada yaşamaya başlar. Üstelik, oğlu Kerimşah’ın nadir rastlanan bir hastalığı vardır. İran’da yaşarken tıp eğitimi alan Farah, bu sayede oğluna İstanbul’da çok iyi bakmaktadır fakat eğitimini aldığı bu işi yapma imkanı yoktur. Türkiye’de temizlik işçisi olarak hayatına devam eder.

adim farah engin akyurek oglu

Adım Farah Dizisinde Farah’ın oğlu Kerim’in Hastalığı Ne?

Dizide izole bir ortamda tutulan Kerimşah, hastalığı sebebiyle mikropsuz bir ortamda yaşamak zorundadır. Odasında uzay teması kullanılmış ve çocuğun da kendisini astronot gibi hissetmesi sağlanmıştır. Astronot kıyafeti giyerek dışarı çıktığında mikroplardan hastalıklardan uzak kalması sağlanmıştır. Bağışıklık sistemi doğuştan çok zayıf olduğundan, Kerimşah hastalıklara açıktır. Bu yüzden steril bir ortamda yaşamak zorundadır. Doğuştan balon hastalığı olarak bilinen PİY rahatsızlığını bu dizide işlemektedirler.

Adım Farah dizisinin konusu nedir?

Ancak Farah’ın dünyası bir gecede alt üst olur. Temizliğe gittiği bir mekânda mafyanın işlediği bir cinayete şahit olur ve Tahir Lekesiz (Engin Akyürek) ile tanışır. Farah, canı pahasına olay yerini hiçbir iz bırakmadan temizler. Ancak cinayetin görgü tanığı olduğu için mafya öldürülmesini ister ve bu görev Tahir’e verilir. Tahir, mafya liderinin yanında büyümüş, kimsesiz, yalnız bir adamdır. Ölen kişinin polis olduğu ortaya çıkınca Farah için işler daha da içinden çıkılmaz hale gelir. Bir yandan da polis Mehmet (Fırat Tanış) tarafından sıkıştırılmaktadır.

adim farah engin akyurek

Adım Farah dizisi oyuncuları; Engin Akyürek ve Demet Özdemir’in yanı sıra; Fırat Tanış, Senan Kara, Lale Başar, Oktay Çubuk ve Mustafa Avkıran ve Ali Sürmeli gibi birbirinden güçlü isimleri de izleyici ile buluşturacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir