90 Yaşındaki Profesörün Sağlıklı Yaşam Sırları

90 Yaşındaki Profesörün Sağlıklı Yaşam Sırları

Türkiye’deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 yaşında olmasına rağmen üniversitede ders vermesi ve hasta bakmasının yanı sıra her gün 1 saat yürüyüp, haftada bir gün pilates yapıp gençlere örnek oluyor.

ulku tanor

İstanbul’da 31 Mayıs 1935’te doğan Tanör, 1954 yılında Bursa Kız Lisesi’nden mezun olduktan sonra, ailesinin isteği üzerine tıp fakültesi yerine Hukuk Fakültesi’ne girdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1959’da bitirdikten sonra “Anayasa Hukuku” kürsüsünde asistan olarak göreve başladı. Devlet bursuyla Columbia Üniversitesi’nde bir yıl eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye döndü. Tıp fakültesi okuyamayınca psikoloji alanına yöneldi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’ne girdi. 1969’da “Genel Psikoloji” kürsüsünde asistan olarak çalıştı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin psikologlar için açtığı “Tıp Bilimleri Doktorası” programına katılarak, 1981’de “Anksiyetenin Öğrenme ve Hafızaya Etkisi” adlı doktora teziyle mezun oldu.

Tanör, 1984’te Türkiye’deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kurdu ve 2008’de Türk Nöropsikoloji Derneği’ni kurma girişiminde bulundu. Nöropsikoloji alanında uzmanlaşan Tanör, nörologlar, psikiyatristler ve cerrahlar tarafından yönlendirilen hastaların değerlendirilmesine katkıda bulunuyor. Hala özel bir klinikte nöropsikolog olarak çalışan Tanör, haftada bir gün afazi hastalarına rehabilitasyon hizmeti veriyor ve bir üniversitede çevrim içi yüksek lisans dersleri veriyor. Haftada üç gün çalışmasına rağmen toplu taşımayı sıklıkla kullanıyor ve haftada bir kez pilates yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir