Visco Yastık Makinede Yıkanır Mı?

Silikon yastıklar ve diğer yastık türleri rahatlıkla yıkanabilirken visco yastıkların temizlenmesi biraz daha zordur. Visco yastıkların kesinlikle su ile temas etmemesi gerekmektedir. Su ile temas etmesi bozulmasına ve hatta erimesine neden olacaktır. Visco yastık yıkanır mı ?

visco yastik makinede yikanir mi

Visco yastıkların yıkanması önerilmiyor. En ideal temizlik yöntemi vakumlamadır. Temizlik yaparken yıkama yerine nemli bir bezle silerek lekelerden ve kokudan kurtulmanız mümkün. Bazı visco yastıkların kendi kılıfı oluyor ve bu kılıfı yıkayıp kullanabiliyorsunuz. Yeni bir visco yastık aldığınızda veya yıkama sonrasında bir yastık alezi veya yastık kılıfı ile kullanınız. Yastığın kendi özel kılıfı çıkmıyorsa mutlaka alez veya kılıf geçirip kullanınız. Unutmayın visco yastık yıkanmaz ve yıkanması durumunda bozulması ve işlevini yerine getirmemesi kaçınılmaz. Eriyen ve formu bozulan yastığın tekrar kullanılması da mümkün olmayacaktır. Üzerine damlayan su damlacığı dahi yastıkta iz bırakmaktadır. Visco yastık çamaşır makinesinde yıkanır mı ?

Visco yastık elde yıkanmayacağı gibi çamaşır makinesinde yıkanması da kopmasına ve jel formunun bozulmasına sebep olacaktır. Dış kılıf harici makinede yıkama da yapılmamalıdır. Dış kılıf yok ise mutlaka kılıfla kullanılması gerekmektedir. Visco yastık makinede yıkanır mı sorusunun cevabı da hayır yıkanmaz. Bu gibi hassas eşyaların yıkanması tavsiye edilmediği gibi elde de yıkanmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir