Momo Adlı Oyunun Gerçek Yüzü!

Çocukların izlediği videoların arasına Momo karakteri reklamları çıkıyor ve “seni izliyorum, ailene zarar vermemi istemiyorsan kendini yak, öldür, evde gazı aç, şunu bunu yap gibi tehlikeli komutlar veriyor. Momo gerçek mi ?

45 dakikalık herhangi bir videonun içinde 10 saniye görünüp kaybolduğu biliniyor. Bunun benzerleri olarak da Minecarft adlı oyun için yapılan videolarda gösterimi dahi yapıldığı duyulmuştu. Çocukları telefon, tablet kullanırken ve video izlerken mutlaka beraber izleyin ve tehlikelerle baş başa bırakmayınız. Whatsapp numarası verip buradan size görevler verebiliyor ve zorla intihara dahi yönlendiriyor.

Kolombiya, Arjantin ve Hindistan gibi ülkelerde intihar vakalarının çok yaşandığı biliniyor. Ardından İspanya’ya yayılan oyun Amerika ve diğer ülkelerde de hızla yayıldı. Whatsapp numaralarının farklı kişilere ait olduğu ve hatta bazılarının da kötü amaçlı oyunla alakasız kişiler olduğu görülmüştü.

Sonuç olarak farklı oyun akımları çıkabiliyor ve maalesef ki bu oyunların gizli mesajlar verebiliyor. Oyunların kötü amaçlar kişiler tarafından yapılarak çocukları tuzağa düşürmek istediği aşikar. Ebeveynlerin, çocukların ne izlediği ve ne oynadığını kontrol etmesiyle olabilecek tüm felaketlerin önüne geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir