Makyajda Pudra Seçimi Nasıl Yapılır

Makyajla bambaşka birine dönüşmek mümkün. Tüm makyaj malzemelerini kullanarak, olduğunuzdan çok farklı görünebilirsiniz. Makyajın olmazsa olmazlarından göz kalemi, rimel, eye liner, far kullanımının yanında pudra, allık gibi ürünlerle makyaj tamamlanmış olur.

makyajda pudra secimi nasil yapilir


Pudra ne için kullanılır?
Pürüzsüz bir cilt görünümü için, makyaj bazı olarak veya makyaj sabitleyici olarak pudra kullanılabilir. Toz pudra, ciltteki makyajın daha doğal görünmesini sağlar. Göz altı gibi hassas bölgelere bile kolayca uygulanan toz pudrayı fırçaya batırıp fazlasını atarak, istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz. Kompakt pudralar, sıkıştırılmış olduklarından kullanımı daha kolay ve hızlıdır. İçindeki sünger yardımıyla hemen kullanabilirsiniz.
Renkli veya transparan pudra seçimi nasıl yapılır?
Renkli pudralar cilde renk verir, Aynı fondoten gibi kusurları gizler, çizgileri yok eder. Transparan pudra ise renksizdir. Makyajın üzerine korkmadan kullanılabilir. Alttaki makyajı bozmaz. Makyajın bozulmadan gün boyunca kalabilmesine olanak verir. Hatta makyaj tazeleme amacıyla da kullanılabilir.
Yağlı ciltler için pudra önerisiYağlı ciltlerde en sık karşılaşılan sorun parlamadır. Cilt üzerindeki makyaj birkaç saat içinde parlamaya ve akmaya başlayabilir. Bu sorunu temelden çözebilmek için makyajınızın üzerine en son kat olarak transparan pudra uygulaması yapabilirsiniz. Bu sayede makyajınız daha mat hale gelir ve sabitlenmiş olur. Makyajın dayanma süresi uzar. Profesyonel bir görünüme ulaşılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir