Kız Leyla! Ayağa Kalk!

Son yıllarda kadınlara yönelik şiddet yazılı basın ve televizyonların da katkısıyla daha da ön planda görünüyor. Sürekli olarak bilgilendirme yapılmaya çalışılıyor. Kamu spotları reklam aralarında yayınlanıyor. Şiddete karşı sessiz kalmamak adına uyarılar yapılıyor. Buna rağmen erkek şiddeti devam ediyor.
Ünlü sanatçılardan Sezen Aksu ve Sertap Erener’in kadınlar ve kız çocukları için birlikte ortaya çıkardığı “Kız Leyla” şarkısı Sabancı Vakfı’na hediye edildi. Bu şarkı, kadınların sessiz kalmaması gerektiğini, yaşananlardan sonra bile dimdik ayakta kalmak gerektiğini öğütlüyor.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Geçtiğimiz günlerde ‘Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak, Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu’ kurulacağı Resmi Gazetede yayımlandı. Bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz ve bunun kararlılıkla hayata geçirilmesini diliyoruz. Bugün burada birçok sivil toplum örgütünün temsilcileri var. Bu karara hepimiz sahip çıkmalıyız. Bu araştırmanın yapılması, uygulanması için hepimiz çaba göstermeliyiz” dedi.

Şarkının sözleri şöyle:

Kiminin kocası kiminin amcası
En sevdikleri yanı sözün kısası
Aldılar sıcacık uykularından
Attılar dere yataklarına geceyarısı
Ne kıyanlar bildi ne kıyılanlar
Erkek Yasası
Kalk doğur kendini kadirsin
Kadınsın kızımsın annemsin
Ne çok sütün vardı oysa
Dünyayı kin mi emzirsin?
Kız Leyla ayağa kalk hemen!
Kalk çabuk, topla kırıklarını
Kız Leyla pusuya yat hemen
Bi daha vurmasınlar kız çocuklarını
Kimi yol ağzında damladı bıçaktan
Kimi dostane bi sohbet sırası
Can giderken kul elinden
Yüzümüze tükürdü son nefesi.

Lütfen hanımlar! Şiddete sessiz kalmayın. Erkeğe boyun eğmeyin.! Ayağa kalkın ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir