İstanbul’da Tatil Nasıl Geçer?

İstanbul’da bugünlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Okullar da tatile girince hamam gibi evlerde oturmak zorunda kalan çocuklar sıcaktan ne yapacaklarını şaşırmaya başlıyor. Sürekli bilgisayar başında duran çocukların beyin sağlıkları tehlike altına giriyor. Ebeveynler olarak onların yaz tatillerinde sürekli evde hareketsiz kalmalarına seyirci olmayalım.

İstanbul’da yaşıyorsanız çok şanslısınız. Çünkü İstanbul’da gezilip görülecek çok yer var. Tarihi ve turistik geziler yapabilirsiniz. Örneğin özellikle bu sıcak günlerde serinliğiyle size iyi gelecek bir yer biliyorum: Yerebatan Sarnıcı. Görüntüsüyle muhteşem bir yer ve çocuğunuz buradan çok etkilenecek. Eğer açık hava istiyorsanız Emirgan Korusu sizler için iyi bir seçenek olabilir. Tüm aile toplanıp piknik yapabilir, yapay şelaleden akan suları seyredebilirsiniz. Tabii hafta sonları otopark ve yer sıkıntısı açısından erken saatlerde gitmeniz önerilir.

İstanbul’daki seçeneklerden biri de plajlar.. Neredeyse pek çok yerde denize girmek mümkün. Belediyenin denetiminde düzenlenmiş halk plajlarının yanında ücretli, temiz plajlar da mevcut. Mavi bayraklı plajlar adı verilmiş olan bazı plajlarda gönül rahatlığıyla denize girebilirsiniz. Bunlardan bazıları: Florya Menekşe Plajı ücretsiz, Çiroz Plajı ücretsiz, Güneş Plajı ücretli (15-20 tl) , Adalar’da bazı ücretli ve ücretsiz plajlar, Çatalca, Caddebostan Plajı ücretli, Fenerbahçe Plajı ücretli, Poyrazköy Plajı ücretli bir plaj, Kilyos’ta birkaç tane beach var ve hepsinin farklı ücretleri bulunuyor. Ücretler 25-40 Tl arasında. Haftasonu ile haftaiçi ücretler arasında 10-15 tl arasında fark bulunuyor. Plaj ismine beach eklendiğinde ücretlerin de yükseleceğini unutmayın. Şile de denize girmek için uygun yerler arasında ancak tehlikeli bir denizi olduğu söyleniyor.

Ayrıca Sarıyer’de kadınlara özel bir plaj da düşünülmüş. İstanbul içinden çeşitli yerlerde servisleri bulunuyor. Kendi imkanlarınızla da gidebiliyorsunuz. Ücretleri de buna göre değişiyor. Cankurtaranlar dahil içeride herkes kadın. Bu yüzden de rahat bir ortam sağlıyor. Ancak talep çok yoğun olduğu için hafta sonunda iğne atsanız yere düşmüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir