Gösteriş Merakı Neden

Gösteriş yapmadan yaşamak zormuş gibi çoğu insan sahip olduğu maddi veya manevi değerlerini başkalarının gözüne sokmaktan hoşlanır. “Mış gibi” yapmak, insanların olmadıkları gibi davranmaları anlamına geliyor.

Bekar ve tek yaşayan biri bu halinden memnun olmadığı halde, çok memnunmuş gibi yapabilir. Bu kişi, ele güne karşı sürekli ne kadar özgür olduğundan, çok mutlu olduğundan bahseder ve öyley”miş” gibi davranır. Halbuki geceleri uyumakta zorluk çekebilir, kimsenin olmadığı yerlerde sessizce ağlayabilir.

Evli olan biri sürekli olarak eşini ne kadar çok sevdiğini söylüyor, mutlu hayatlarından bahsediyor, eşini öve öve bitiremiyorsa bu da dikkat çeken unsurlardan biridir. Aslında mutlu olmasa da evde sürekli kavgalar edilse de dışarıya karşı mutluy”muş” gibi görünebilir. Siz dışarıdan onların hayatlarına özenseniz de işin aslı göründüğü gibi olmayabilir. Hayat, insanlara karşı şüphe ile yaklaşmayı gerektiriyor.

Eksiklikleri çok olan insan ya da kendisini aşağılık gören insanların kompleksleri vardır. Sürekli ailelerinden, çocuklarından bahsederler. Önemli olan sizin değil, başkalarının sizi övmeye değer görmesidir.

Başkalarının hayatlarına özenmeden önce kendi sahip olduğumuz güzellikleri gözden geçirmeliyiz. Belki de önemsiz gördüğümüz, herhangi birinin sahip olmak için dünyaları vereceği değerlere sahip olabiliriz. Aslında, rahatça nefes alabiliyorsak şükretmek için bir nedenimiz var demektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir