ENAG Nedir, ENAG Kimdir, ENAG Kimin?

Enflasyon Araştırma Grubu olarak bilinen ENAG isimli oluşumun verileri enflasyon açıklama sonuçlarında tartışma konusu olmaktadır. Enflasyon verilerinin açıklanması sonrasında aradaki farkın yüksek olması sonrası tartışma konusu olmaktadır. Geçtiğimiz sene de haklarında suç duyurusu da açıldığı biliniyor. Peki ENAG Nedir ? hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

enag nedir enag kimdir enag kimin

ENAG Kimdir ? Enflasyon Araştırma Grubu olarak açılımı bulunan ENAG, birçok akademisyen tarafından Türkiye’deki enflasyonun saatlik, günlük ve aylık olarak açıklanması için kurulmuştur. ENAG aynı zamanda ENA Grup olarak da bilinmektedir. ENAG kimin ? Yöneticisi Veysel Ulusoy’dur. Enflasyon Araştırma Grubu olup birçok farklı akademisyen tarafından oluşmaktadır.

ENAG kendisini şöyle tanımlamaktadır; Özellikle gözümüzün her dakika döviz kuru, faiz oranları ve borsa hisse fiyat değişimlerde olduğu gerçeği ışığında, onları en çok etkileyen bir enflasyon verisinin olmaması büyük bir eksiklik olarak karşımıza çıkmaktaydı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Türkiye’de bu amaçla, sadece günlük değil, saatlik ve hatta önümüzdeki dönemlerde dinamik seyreden zamansız bir fiyat endeksi elde etmek için yola çıkmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir