Yılbaşında PTT

 

Yılbaşı gecesi için herkesin bir planı vardır. Kimileri yılbaşına konserlerle girmeyi tercih eder, kimileri otellerde, kimileri sokak partilerinde.. Bazı kesimler ise yılbaşına evde televizyon karşısında girer.

Yılbaşına nasıl girerseniz tüm yıl öyle geçer derler. Hikaye… Bu düşünceyi kim savunabilir ki? Yılbaşına evde Pijama-Terlik-Televizyon üçlüsüyle girenlerin kullandığı bir tabirdir PTT. Herkesin keyif anlayışı farklı olduğu için evine çerez alarak gelen, yanına kestane pişiren, mısır patlatanın aldığı zevk neyse sokaklarda eğlenenlerin aldığı zevk de birbirine benzer. Hangisinin daha keyifli olduğu tartışmaya açık bir konudur.

Tüm ailenin bir evde toplanıp tombala oynadığı gecelerde çaylar yudumlanır. Çerezler yenir, eğlence başlar. Tombalayı kim yaparsa en mutlusu O’dur. Herkes içinden yeni yıla dair dilekler tutar. Yeni yılın bir öncekinden daha huzurlu, mutlu, sağlıklı, başarılı geçmesi temenni edilir. Sıcacık evlerde yılın son dakikaları birlikte geçirilirken yeni yılın ilk saatleri de birlikte yaşanmış olur. Bundan daha sevinçli bir gece olabilir mi?

Sevdiklerinizle birlikte nice yıllara…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir