Şifa Deposu Soğan Çorbası

Soğanın doğal bir antibiyotik olduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirip, vücudu hastalıklara karşı koruduğunu bilirsiniz. Güçlü bir antioksidan olan soğan birçok vitamin ve mineral içerir. Bir bardak doğranmış soğanda; 64 kalori, 15 gr. karbonhidrat, 3 gram lif, 2 gr. protein, 7 gr. şeker bulunur. Ayrıca C vitamini, A vitamini, B6, B9 vitaminleri, sodyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum, kükürt minarelleri ve antioksidan kaynakları kuersetin ile fisetin içerir. Soğanda kolestrol ve yağ bulunmadığı için korkmadan tüketilebilir. Yalnızca mide hastalığı olanların çok tüketmesinde sakınca olabilir.

Soğanı özellikle kış günlerinde, hastalıkların çok görüldüğü zamanlarda daha çok tüketmek gerekiyor. Salatalarda, yemeklerde kullanılan soğanın çorbasını denediniz mi?

sogan corbasi
çorbanın üzerine isterseniz kıtır ekmek koyabilirsiniz

Yapımı çok basit olan soğan çorbası için gerekli malzemeler:
3-4 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
sıvı yağ ve tereyağ
1 bardak süt

Soğan çorbası yapımı
Küp küp doğradığınız soğanları yağla birlikte, tencereye alın. Sarımsağı da doğayıp üzerine ekleyin. Biraz kavurduktan sonra üzerine unu ekleyin ve karıştırın. Rengi dönünce üzerine suyu ekleyin. Pişmesine yakın olarak sütü de ekleyin ve pişirmeye devam edin.

Afiyet şifa olsun..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir