Sauna Zayıflatır Mı?

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin ve spor yapanların en çok sorduğu sorulardan biri: sauna zayıflatır mı ? sorusudur.

Terlemeyi kolaylaştırdığı ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olduğu söylenen sauna sağlık açısından birçok fayda sağladığı gibi yüksek sıcaklık nedeniyle terlemeyi artırarak insan bedenindeki su atımında rol oynamaktadır. Ancak vücutta herhangi bir yağ yakımı söz konusu olmadığından kilo kaybı olmamaktadır. Sadece su kaybı olduğundan göreceli bir kilo vermedir.

Yani sauna kilo verdirir mi sorusuna verilecek yanıt ise sauna zayıflatmaz, sadece daha fazla su kaybetmenize neden olur olacaktır.
Sauna kalori yaktırır
Spordan sonra saunaya girmek kalori yakımını hızlandırır. Fizik Tedavi Doktoru Tim Jackson da ısının metabolizmayı %20 oranında hızlandırdığını sayısal verilerle ortaya koymuştur. Bu durum şu anlama gelir: saunadan çıktıktan birkaç saat sonrasında bile hızla kolari yakmaya devam edersiniz. Vücut sıcaklığı artışı ile kalp hızınız en az %30 artar ve böylece daha çabuk kalori yakarsınız.
Sauna ile detoks mümkün mü?
Sauna vücuttaki toksinleri arındırdığı için bir çeşit detokstur. Bu sayede toksinlerden arınmış bir vücut daha hızlı zayıflamaya olanak sağlar. Terleme ile atılan ağır metal toksinleri yağları daha hızlı yakmanıza neden olarak, zayıflamanın önündeki engelleri kaldırır.
Dikkat edilmesi gereken hususlar ise:
Aşırı terleme sonucu elektrolit kaybına neden olacağından böbrek hasarı veya ölüme dahi yol açabileceğinden azami kalabilceğimiz süre 15-20 dakikadır. Son olarak ise Dr. Harvey Simon saunada vakit geçirdikten sonra 2 ila 4 bardak su içilmesi gerektiğini öneriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir