Sakız Yutmanın Zararları

Küçükken sakız yuttuğunuzu söylediğinizde, yetişkinler bu sakızın mideye yapıştığını ve yıllarda kaldığını söylerdi. Sakız yutmak özellikle çocuklar tarafından çok yapılsa da yetişkinlerde de bu alışkanlık olabiliyor. Neden yapıldığı bilinmese de en az bir kez yaptığını hatırlayanlar vardır. Sakız yutmanın zararları var mı , varsa ne gibi zararları var sizin için araştırdık.

Sakız içindeki her şey kolayca dışarı atılsa da sakız mayası direçlidir ve sindirilmesi daha zordur. Yıllarca midede kaldığı asla doğru değildir. Evet sindirilemiyor ve mideden birkaç zaman sonra bir yolunu bulup atılıyor. Çok fazla sakız yutulması kabızlık gibi bir etki oluşturacak ve bu da sizi rahatsız edip anlaşılacaktır. Tek bir adet sakız yutmanın herhangi zararı olmayacağı gibi yıllarca midenizde yapışıp kalmayacaktır. 72 saat içinde atıldığı bilindiği gibi belki de bir gün içinde atılacaktır.

Sakız midede kalmasa bile zararsızdır denilemez. Herhangi bir faydası olmadığı gibi yutulması çeşitli sorunlara neden olabilir.Sakız yutulduğunda nefes borunuza kaçabilir ve boğulmanıza bile sebep olabilir. Çocuklara, sakızın yutulmaması gerektiği söylenerek yutma alışkanlığı kazandırılmamalıdır. Eğer ki siz de zaman zaman yutuyorsanız bu alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz. Çocuklarınıza da sakızı yutmaması gerektiğini ve zararlı bir şey olduğunu mutlaka aşılayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir