Sağlıklı Çorap Nedir?

Gelişen teknoloji ile birlikte, artık her şeyin sağlıklısını ve sağlıklı olmayanını bulmak mümkün. Ayağa giyilen ve önemsiz gibi görünen çorapların, aslında ne kadar önemli olduğunu bazen göremeyebiliyoruz. Sağlık, ayaktan başlar. Ayağa giyilen çorapların kötü bir malzemeden yapılması, çeşitli ayak hastalıklarına neden olmasıyla tüm vücudun direncini etkiler. Özellikle şeker hastaları için ayakların önemi çok başkadır. Ayakta oluşabilecek yaralar, tüm vücudun sıkıntı çekmesine neden olur. Tamamen doğal malzemeden yapılan sağlıklı çoraplar, %100 pamuktan oluşabilir. Bambu liflerinden elde edilen çorapların da sağlıklı olduğu söylenebilir. Son teknolojinin ürünlerinden olan modal çorapların da hammaddesi doğaldır.

renkli corap

Şeker hastaları için özel olarak tasarlanan diyabetik çoraplar, hassas ayakların rahat etmesi için üretilir. Ayak parmakların üst üste gelmesini engelleyecek kadar rahattır. Bununla birlikte gümüş çorapları da tercih edebilirsiniz. Gümüş iyonları ayakların terlemesini önler. Terlemeyen ayaklarda mantar oluşum ihtimali de düşer. Ayaklarda oluşabilecek enfeksiyonlarının hayatı önem taşıdığı durumlarda, gümüş çorap giyilebilir. Her gün için ayrı bir çorap seçerek, aynı çorabı birkaç gün giymemek de önemlidir.

Oldukça ucuza satılan naylon karışımı çoraplar, sağlık açısından zararlıdır. Tüm gün aynı naylon maddesi içinde bekleyen çoraplar, terlemeye yol açarak rahatınızı kaçırır. Bu yüzden çorap seçiminde daha özenli olunmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir