Raf Camora Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Lvbel C5 ile birlikte Bana Gönder isimli parçayı seslendiren ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Raf Camora kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

raf camora kimdir nereli kac yasinda

Tam adı Raphael Ragucci olup profesyonel müzik kariyerinde RAF olarak bilinen ve hatta RAF Camora olarak adlandırılan, Avusturyalı rapçidir.

Almanya’da oldukça başarılı olmasına rağmen, Berlin merkezli rapçi RAF Camora aslen Viyanalıydı. Haziran 1984’te Vevey’de doğan, İtalyan annesi ve Avusturyalı babası tarafından Raphael Ragucci olarak tanınan Camora, gençlik yıllarından itibaren kendini hip-hop kültürüne kaptırdı. Başlangıçta Fransızca rap yapan sanatçı, Avusturya’da büyüdüğü ilk yıllarda çeşitli ekiplerin kurulmasına yardımcı oldu. Diğer ekiplerdeki deneyimlerden sonra Camora, 2006 yılında Emirez ile birlikte Raf0Mic takma adı altında ilk albümü Skandal’ı yayınladı. Ertesi yıl, Camora kendi ilk mixtape’i Therapie Von Dem Albümünü yayınladı ve bunu bir yıl sonra ilk albümü Nächster Stopp Zukunft izledi. Bir sonraki mixtape olan Therapie Nacht Dem Albümü ve Avusturyalı MC Nazar ile Artkore adlı ortak yayın 2010’da çıktı. 2011’de Camora, müzikal yönündeki bir değişikliği yansıtmak için adını RAF 3.0 olarak değiştirdiğini duyurdu. Artık sadece hip-hop’u değil aynı zamanda dancehall ve reggae’yi de kapsayacak. RAF 3.0 albümü 2012’de çıktı ve Avusturya ve Almanya’da listelerde beşinci ve yedinci sıraya yerleşen ilk RAF albümü oldu. Takip eden RAF 3.0 sürümü, 2013 yılında kendi plak şirketi Indipendenza’da yayınlandı ve Alman listelerinde en üst sıraya yerleşmenin yanı sıra İsviçre ve Avusturya listelerinde de yer aldı. 2016 yılında, dördüncü solo stüdyo albümü Ghøst’u çıkarmadan önce Palmen Aus Plastik’i çıkarmak için Bonez MC ile birlikte çalıştı. ~ Zengin Wilson, Rovi

Instagram hesabı raf_camora şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir