Patatesle Yapılan Yemekler

Patates çok bulunan ve fiyatı uygun olan bir sebzedir. Doyurucu da olması sebebiyle bolca tüketilir. Aynı zamanda patates A,C, K , B6 ve E vitaminlerini içermektedir. Tam bir potasyum deposu olan patates aynı zamanda kalsiyum , demir, magnezyum, demir de içermektedir.

Patatesle neler yapılabilir?
Patatesin en çok kızartması yapılıyor. Her yaştan insan kızartmayı severek tüketiyor. Haşlaması ve püresi de en çok yapılanlardan. Püre yaparken süt de kullanıldığından daha da besleyici hale geliyor.

patates yemekleri

Patates mücveri yapımı
Patatesten mücver gibi köfte yapılabilir. Bunun için Patatesleri soyup rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine 1 yumurtayı kırın. Aldığı kadar un koyun. Kıvama geldiğini anlayacaksınız. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra isteğe bağlı maydonoz koyabilirsiniz. Kızgın yağda birer yemek kaşığı dökerek kızartın.

Patatesli yemekler
Patatesin eklendiği yemekler daha kıvamlı olur. Bezelyenin yanına, taze fasulyenin yanına, barbunyanın yanına patatesi ekleyebilirsiniz. Sulu köftenin içine koyulan patates de yine suyunun kıvamlı olmasını sağlar.

Mercimek çorbasına patates
Yapılan mercimek çorbasına patates eklenebilir. Eğer patates yoksa unu yağda kavurup ekleyerek kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

Tuzlu yemeğe patates eklemek
Yaptığınız yemeğin tuzu azsa eklersiniz ancak tuzu fazla kaçmışsa yapılabilecek tek şey yemeğe bir adet patatesi doğrayıp atmaktır. Patates pişerken tuzu da çekecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir