Pancar Kvass Nedir, Faydaları Nelerdir?

Pancar Kvass Faydaları

Kvass, detoks sürecine katkı sağlayan ve vücuttaki toksinleri temizleyen bir içecek. Peki nasıl? Yiyeceklerin doğal fermantasyon ile suyunun çıkarılmasıyla oluşan kvass, yiyeceğin doğal besleyiciliğini katlar. Detoks sürecinde pancar kvass tüketerek kendini daha iyi hissedebilir bedenine iyilik yapabilirsin. Yiyecekleri katı halde tüketmekte zorlanıyor veya sıvı şekilde kısa tüketmek istiyorsan pancar kvass tam sana göre!

Pancar Kvass Nedir?

Pancar kvass doğal fermantasyon yöntemi ile pancar suyunun çıkarılmasıyla yapılan bir içecek. Fermantasyon sürecinde ortaya çıkan yüksek probiyotik içerik, pancarın faydalarına eklenerek ortaya besleyici ve sağlıklı bir içecek çıkarıyor. Bildiğin üzere pancar başlı başına antioksidanlar yönünden zengindir ve yüksek miktarda potasyum içeriyor. Pancarın içerisinde aynı zamanda bol miktarda C vitamini vardır ve doğal olarak kvass içerisinde de C vitamini boldur. Safra kesesinin temizlenmesini, toksinlerin vücuttan uzaklaşmasını istiyorsan bu içeceği tüketebilirsin. Aynı zamanda karaciğer, böbrek ve kemikler için faydalı olan manganez da pancar içerisinde bulunur.

pancar kvass faydalari

Pancar Kvass Faydaları Nelerdir?

•           Pancar kvass faydaları aslında pancarın faydalarının hepsini barındırıyor. Ek faydalar da fermantasyonun sunduğu faydalardır. Kvassın ilk faydalarından birisi etkili bir probiyotik olmasıdır. Bağırsak sağlığının iyileştirilmesine, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlıyor. Kvass tüketimi ile besin maddelerinin hücrelerine daha kolay ulaşmasını ve vücuttaki alerjik etkilerin azalmasını sağlayabilirsin.

•           Pancarın içerisindeki antioksidanlar ve yüksek potasyum miktarı vücuttaki serbest radikallere karşı savaşıyor. Vücut sağlığını iyileştirmek adına yardımcı olan pancar kvass, safra kesesini ve karaciğeri de temizliyor.

•           İçeriğindeki antioksidanlar ve anti-inflamatuarlar sebebiyle kansere karşı doğal bir savaşçıdır. Yapılan araştırmalar ile göğüs ve pankreas kanserlerine karşı yararlı bir besin olduğu da ortaya konmuş.

•           Pancar kvassın içerisinde B vitamini ve folik asit de bulunuyor. Bu sayede doğum sonrası riskleri azaltmak ve iyileşme sürecini hızlandırmak için de kullanabilirsin.

 “Pancar kvass ne kadar içilmeli?” sorusunun cevabını almak için bir uzmana danışman gerekebilir. Taze tüketilmesi gereken bir içecek olan kvassın 3 gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Bununla birlikte lezzetli ve besleyici bir içerik olması sebebiyle istediğin zaman tüketebilirsin. Yemeklerin yanına da yakışan bu içecek mezelerle ve peynir tabaklarıyla birlikte de tüketilebiliyor. Uzman diyetisyenler ve hekimler tarafından kimine aç karna kimine ise ara öğünlerde tüketmek üzere önerilebiliyor. Hazmı kolaylaştıran yapısı ile yemeklerle birlikte de tüketilebilen bu içeceği abartıya kaçmadan tüketmen faydalı olacaktır.

pancar kvass

Pancar Kvass Nasıl Yapılır?

Pancar kvass yapımı için 2 orta boy pancar, 1 diş sarımsak, 1 havuç, 2 çay kaşığı kaya tuzu, yaklaşık 1 litre kaynatılmış ve klor içermeyen içme suyu, 1 çay kaşığı bal, 1 çorba kaşığı probiyotik kefir kullanmanız gerekir. “Pancar kvass nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak ediyorsan işte sana adımları:

•           Pancarları ve havuçları yıkayıp küp küp doğradıktan sonra uygun bir kaba eklemeli ve sarımsağı da aynı kaba koymalısın.

•           Daha sonra suya tuz, bal ve kefir ekleyerek karıştırmalısın.

•           Bu suyu pancarların olduğu kaba eklemelisin. Eğer eklemiş olduğu su yetersiz kalırsa sadece tuzlu su hazırlayarak karışıma ilave edebilirsin.

•           Ardından kabın kapağını sıkıca kapatarak serin ve Güneş görmeyen bir yerde bekletebilirsin.

•           2 gün geçtikten sonra kabın kapağını açarak gaz çıkışını sağlamalı ve tekrar kapatarak bu defa 5 gün bekletmelisin.

•           5 günün ardından kapağı açarak katı parçaları ayırdıktan sonra kalan içecek kvasstır. İçeceği 24 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsin.

Eğer sen de kvass tüketmek istiyor fakat meşakkatli yapım sürecine dahil olmak istemiyorsan Juico’yu ziyaret edebilirsin. Juico’da bulunan taze pancar kvassı satın alarak besleyici içeriğe sahip içeceğine kavuşabilir lezzetli bir destekçiyle tanışabilirsin. Pancar kvass içeceğini beslenme rutinine ekleyerek detoks sürecine katkı sağlayabilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir