Organix, Hipp, Nesttle Mamalarında Kimyasal!

Bebek sahibi olan herkes onların en iyi şekilde beslenmesini ister. Sadece anne baba değil aile büyükleri de araştırma içine giriyor.
Avrupa Gıda Standartları Kurumu ve Avrupa Komisyonu’ndaki yetkililer, mamaların içerdiği zehirli kimyasalların oranlarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Organix, Hipp, Nestle ve Holle gibi markaların ürünlerinin incelendiği çalışmada, uzmanlar küçük yaştaki çocukların büyüme çağında DNA’larının zarar görmemesi için yiyeceklerde arsenik ve diğer metallerin bulunmaması gerektiği uyarısında bulundu” deniyordu.

Bunun üzerine Hipp yetkilileri şu açıklamayı yaptı: “Haberde sözü geçen Avrupa Gıda Standartları Kurumu’nun araştırmasının “Conclusion” başlıklı bölümünde; “Bu araştırma içerisinde bebek mamalarında bulunan tüm nikotoksin limitleri çok düşük olmakla birlikte bebeklerin sağlığını etkileyecek ve endişe duyulacak hiçbir veri bulunmamıştır” Bu yüzden ismi geçen markaları güvenle tüketebilirsiniz.

Araştırmada çalışılan yüzde 99,5 örneğin hiçbirinde ölçülebilir aflotoksin bulunmamış, sadece bir örnekte aflotoksin B1 algılanmış fakat o da yasaların öngördüğü limitlerin altında belirlenmiştir.” Tüm HİPP ürünleri özellikle küçük çocukların beslenme ihtiyaçları için geliştirilmiştir. Tümüyle iyi seçilen organik hammaddelerimiz bebek maması için yasal gerekliliklerin ötesine geçerek Avrupa Birliği Standartları’nın keskin limitlerinin de ötesinde en katı dahili kalite kriterlerini yerine getirmektedir. Buna ürünlerde kullanılan hammaddeler ile birlikte gıdaların yetiştiği topraktaki doğal bileşenler kadar manganez kadmiyum ve arsenik seviyelerinin izlenmesi ve kontrolü de dahildir. HİPP bebek formülü kanun tarafından öngörülen alt sınırda bir manganez seviyesi ihtiva etmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir