Nevresimler Nasıl Yıkanmalıdır?

Nevresim takımlarını hepimiz seviyoruz. Onları hep aldığımız ilk günkü gibi görmek istiyoruz. Ancak bazen ilk yıkamadan sonra asla eskisi gibi olamıyor.. Bunun nedeni yaptığınız yıkama hataları olabilir. Kirlendiğini düşünerek yüksek derecelerde yıkamış olabilirsiniz.
İlk etapta mutlaka kullanmadan önce bir kez sudan geçirin. Mümkünse en düşük derecede yıkayın ve kurutun. Böylelikle daha sağlıklı hale gelir.
Nevresimleri yıkarken dikkat etmeniz gereken ilk şey, koyu ve açık renkli olanları birlikte yıkamamaktır. Yoğun renkleri olduğundan renkler birbirine geçebilir.
Nevresimi tersinden yıkamakta fayda vardır. Bir de dışarı serip kurutacaksanız solmasını engellersiniz. Kurutma makinesi için de aynı şey geçerlidir. Tersten yıkanan çamaşırların daha uzun ömürlü olduğu görülmüştür.
Nevresimleri kesinlikle 40 derecenin üzerinde yıkamayın. Hem çabuk deforme olurlar hem de kumaşta çekme veya sarkma olabilir.
Kullandığınız deterjanın da renklerde etkisi vardır. Toz deterjan kullanmaktan kaçının. Sıvı deterjanları tercih edin. Bu nevresimin ömrünü uzatır.
Yıkaması tamamlanmış olan makinede nevresimi bekletmeyin. Zira aynı takımda olsalar bile renkler beklerken birbirine bulaşabilir.
Sağlıklı günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir