Kredi Kartına Taksit Kaldırıldı Mı? Kredi Kartına Taksit Kaldırılacak Mı?

Sosyal medyada dolaşan “kredi kartına taksit kaldırıldı” iddialarına karşılık, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ardı ardına açıklamalar geldi. Ancak, kredi kartına taksit kaldırılacak mı sorusuna, yapılan açıklamalarla net bir yanıt verildi mi, işte detaylar.

kredi kartina taksit kaldirildi mi kredi kartina taksit kaldirilacak mi

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı ? Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Kredi kartına taksit kaldırıldı” iddiasının gerçeklik payı yoktur.

Taksit iddialarının doğru olmadığı belirtildi. DMM’nin paylaşımında, “Kredi kartına taksit kaldırıldı.” şeklindeki iddianın doğru olmadığı vurgulandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına yönelik herhangi bir düzenleme bulunmadığı ifade edildi. Ayrıca, kredi kartlarıyla ilgili doğru olmayan bilgilerle piyasanın işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalardan kaçınılması gerektiği belirtildi. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara güvenilmemesi gerektiği vurgulandı.

Mehmet Şimşek de konuya ilişkin açıklama yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin paylaşımını alıntılayarak, piyasalarda kasıtlı haberlerin dolaşıma sokulduğuna dikkat çekti. Orta Vadeli Programlarında belirledikleri politikaların net olduğunu ve bu politikaların seçim sonrası dönemde de aynı şekilde devam edeceğini belirtti. Vatandaşlardan, kendilerinden duymadıkları herhangi bir habere itibar etmemelerini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir