Korona Boşanmaları Artırdı

Korona döneminde evde kalmak zorunda olan çiftler, birbirlerine uzun süre maruz kalınca tartışmaya başladılar. İş yerlerinden ücretsiz izinle ayrılan, işlerine ara verenlerin sayısı arttıkça şiddetli geçimsizlikler de arttı.

Bursa’da, Klinik Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, evlilikte çiftler arasında bulunan sorunların, corona virüs sebebiyle evde kaldıkları süre içerisinde derinleşerek, boşanmaya kadar gidebileceğini söyledi. Avukat Engin Kara ise, “Boşanma talebiyle ofisimizi arayanların sayısı ocak ayına göre 4 kat arttı” dedi.

bosanma korona

Korona döneminde boşanmalar arttı mı?

Evliliğin, ‘ben’leri koruyarak ‘biz’ olabilmek olduğunu belirten Basılgan, “Biz eğer karantina ve karantina dışında ‘ben’lerimizi koruyabiliyorsak, bu şekilde ‘biz’ olabiliyorsak, aynı zamanda birlikte daha fazla zaman geçirmek bizi büyük oranda etkilemeyecektir. Fakat aynı çatı altında olup çok zaman geçiren çiftlerin ‘ben’leri koruyabilmek, yani benim kendimle ilgili, kendimi geliştirmem, kendime zaman ayırmamla ilgili sorunlar varsa eşimle ilgili bu konuda kendi ayrışmış alanlarla ilgili sorunlar varsa karantina bunu olumsuz etkileyecektir. O halde aynı çatı altında daha fazla zaman geçiriyorsak, hem kendi alanlarımıza zaman ayıracağız, hem de birbirimize ayırdığımız kesişen alanlarımızda, yani karı kocalık alanlarımızda da zaman ayıracağız. Sadece bize ayırdığımız zaman bizi yorar. İkimiz için de ayrı ayrı alanlarımızın olması gerekiyor. Çünkü normal zamanlarda sosyal ortamlarda arkadaşlarımız dışarıda geçirdiğimiz keyifli anlarımız vardır. Bu bizim için enerjilerimizi arttıran konulardır. Şu anda bunlardan mahrum kalarak ev içinde daha fazla zaman geçiriyoruz. Dolayısıyla evde keyif aldığımız ne varsa bizi rahatlatan ne varsa bunun için oturup düşünsünler. Birlikte oyun oynayabilirler, kitap okuyabilirler, dizi izleyebilirler, ev işleri yapabilirler” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir