Kombi Tipi Buzdolabı Ne Demek?

Buzdolabı seçerken çok çeşit olması kafanızı mutlaka karıştıracaktır. Buzdolapları o kadar çok değişti ki, alırken tüm modellere göz atıp seçmek durumunda kalıyorsunuz. En çok karşımıza çıkan kombi tipi buzdolabı nedir ?

Eski tip buzdolaplarında buzluk kısmı çok kullanmadığı halde tam kolay erişilebilecek seviyede yer alıyordu. Standart buzdolaplarında dondurucu kısmı üst kısımda iken kombi tipi adı verilen buzdolabı modellerinde dondurucu kısmı alt kısımda bulunmaktadır.

Normal buzdolabı olarak kullanılacak olan kısmın yukarıda yani kolay ulaşılabilecek yerde olan buzdolaplarına kombi buzdolabı denmektedir. Kombi tipi buzdolabı normal soğutucu ile derin dondurucu kısmının birleştirilmiş halidir diyebiliriz. Alttan donduruculu modeller olarak da adlandırılmaktadır.

Kombi tipi buzdolabının diğerlerinden performans artısı veya eksisi yoktur. Fiyat olarak üstten donduruculu dolaplara göre daha pahalıdır. Enerji sarfiyatının daha fazla olabilmesi olasıdır. Dondurucu çok kullanılıyorsa eğilmek sorun olabilecektir. Şuanda yeni bir buzdolabı alacaksanız kombi tipi kullanımınızı rahatlatacak bir çözüm olabilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir