Kilitli Telefon Çorabı İle Bağımlılığa Son!

İnsanların bulundukları ortama odaklanmak yerine sürekli telefonlarıyla uğraşmaları önemli bir sorun hâline geldi. Bu duruma bir son vermek isteyen Yondr adındaki firma telefonu kullanmayı engelleyen bir telefon çorabı üretti. Bunun için telefonunuzu sessize alıp Yondr’ın içine koyuyorsunuz ve ağzını manyetik bir mekanizmayla kilitliyorsunuz.

telefon corabi ile bagimliliga son

Yondr özellikle okullarda öğrencilerin telefon bağımlılığının önüne geçmek için kullanılıyor. Öğrenciler okula girerken telefonlarını sessize alıp Yondr’ın içine koyuyor, ağzı manyetik bir mekanizmayla kilitlendikten sonraysa telefon öğrenciye geri veriliyor. Öğrenciler telefonlarını gün boyunca yanlarında taşısalar da kullanamıyor. Gün sonunda okuldan çıkarken kilit tekrar açılıyor ve öğrenciler telefonlarına kavuşuyor.

ABD’de binden fazla okulda kullanılan üründen öğretmenler genel olarak hayli memnun. Öğrencilerin derslere daha Çoraba koy Kilitle Kilidi aç fazla odaklandıklarını ve birbirleriyle daha çok sohbet ettiklerini söylüyorlar. Tabi Yondr’ın kilidini açmaya çalışan ya da çorabı parçalayarak telefonu çıkarmaya çalışan öğrenciler de var ama genel olarak öğrencilerin bu sisteme alıştığı görülüyor. Önce çocuklara telefon alıp sonra onların telefonu kullanmasını engellemeye çalışmak modern çağın ikilemlerinden biri olsa da Yondr bu probleme basit ve etkili bir çözüm getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir