Keçe İnadından Heykelcikler!

Son yıllarda keçeyi hayatımızın her alanında görmeye başladık. Keçeden benzersiz insan figürleri yapan, üretken bir kadını sizlere tanıtmak istiyoruz. Biz, kendisine ilk defa Instagram’da rastladık ve ortaya çıkardığı ürünlere hayran olduk. Özel günlerde sevdiklerine unutulmaz hediye vermek isteyenlere şiddetle tavsiye ediyoruz.
İstediğiniz fotoğrafı gönderiyorsunuz, aynısını minyatür olarak işleniyor. En çok da gelin damat figürleri hoşumuza gitti. Harika bir düğün hatırası! Siz dış mekan çekimlerini gerçekleştirmeden minyatürleriniz çekimleri bitiriyor bile =)

kecegelindamat

Ürünler o kadar küçük ki ayrıntılar iğneyle kuyu kazmak gibi. Resmen bir sanat! Nilay Hanım’ı daha yakından tanımak için ona bazı sorular sorduk. O da içtenlikle cevapladı:

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?
Hacettepe Üniversitesi İİBF Sosyal Hizmet mezunuyum, kendi mesleğimde ve internet, dijital medya dahil birçok farklı alanda çalışmış, daha sonra kendimi yünlerde bulmuş, neşeli, bir şeyler yaratmaktan oldum olası keyif alan biriyim.

kecekardanadam

Bu işe nasıl başladınız? Nereden aklınıza geldi? Kaç kişisiniz?
Bu işe tesadüfen hobi olarak başladım aslında, daha sonra buralara kadar geldik. Başlangıçta bu kadar ilgi çekeceğini ve bu yöne gideceğini bilmiyordum ancak en çok istediğim şeydi ‘kafa yapmak’ yani kişiye özel yün figürler yaratmak.
Bir ben varım, bir de içimdeki çocuk =) Her şey tek elden çıkıyor, farklı ellerle ortaya çıkacak bir iş değil maalesef. O yüzden uzun sürüyor, vakit alıyor.

kecedenminyatur

Keçeden oluşturduğunuz mini heykelleri nasıl üretiyorsunuz?
Yünden diyelim.. Çünkü yün, özel çentikli iğneyi batırdıkça keçeleşiyor, sertleşiyor. Mini figürleri de tamamen yünden, herhangi bir tel, boya, kalem vs. gibi ekstra malzeme kullanmadan sadece iğne yardımıyla şekillendirerek yapıyorum. Sitemde tekniğe dair kısa kısa bilgiler yer alıyor, ilerleyen zamanda daha da detaylandırmayı düşünüyorum, merak eden olursa isterlerse keceinadi.com’dan okuyabilirler.

keceden-nur-yerlitas

İleriye yönelik hedefleriniz neler?
Oldum olası çok uzun vadeli hedefler koyan biri değilim ama Keçe İnadı ile ilgili olarak bir çok ünlü yünlüler yaratmış olmayı çok istiyorum. Siparişlerden fırsat buldukça özellikle sevdiğim, gerçekten takip ettiğim ünlülere yer vermeye çalışıyorum. Mesela bunları sergileyebileceğim, insanlarla yüzyüze gelip tanışabileceğim ve evime artık sığmayan yün yumaklarımı rahatlıkla dizebileceğim bir mini atölyem olursa çok da mutlu olurum.

Sevgiler
Nilay Emek
www.facebook.com/keceinadi
http://instagram.com/keceinadi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir