Kaktüs Radyasyonu Alır Mı?

Kaktüsleri bazı kişiler değişik bir bitki olduğu için sevip beslese de bazı kişiler de radyasyondan koruduğu düşünüldüğü için besliyor. Peki kaktüs radyasyonu alır mı ?

Ancak bilgisayar, cep telefonu ve televizyonların yanına koyularak radyasyonu etkilediği düşüncesi bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. Dünya genelinde kaktüslerin radyasyonu emip önlediği düşünülmektedir, bu sadece ülkemize has bir durum değildir.

Kaktüsün elektromanyetik radyasyonu belirli bir oranda emdiği doğdudur. Ancak her bitki ve çiçek fotosentez yapmak için havada bulunan ışığın temel birimi olan fotonları yani elektromanyetik kuvvetin bir kısmını yani radyasyonu belirli bir miktarda alır.

Kaktüsün diğer bitkilerden daha çok radyasyon emdiğini iddia edenlerin bu bitkide daha çok su bulunması gerekçe gösterilmektedir ancak bu şekilde çok su bulundurması radyasyonu emmesi için yeterli değildir. Kaktüsler kendisine gelen radyasyonu çok az miktarda absorbe edebilir ve tümünü alabilmesi hayatta da kalamamasına neden olacağı için mümkün de görünmemektedir.

Kaktüslerden böyle tüm radyasyonu almasını beklemek gibi çok büyük şeyler beklememek gerek. Radyasyon yayan cihazların yakınında sürekli bulunmamak çok daha doğru bir hareket olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir