Kahvaltıyı Erken Yapmanın Faydaları

Sabah kahvaltısını çok geç yapmanın obeziteye zemin hazırladığını söyleyen uzmanlar, yataktan kalktıktan sonra en geç 1 saat içinde kahvaltı yapılmasını öneriyor. Kalktıktan sonra 2-3 saat sonra kahvaltı yapmak uzmanlara göre doğru değil. Kahvaltıyı erken yapmanın faydaları mevcut olup önem verilmelidir.

Uyurken kan şekeri seviyesinin çok düştüğüne işaret edilmektedir. Uzmanlara göre sabah kahvaltısı, gün boyunca sürecek beslenmeyi düzenleyeceği için günün en önemli öğünü olarak adlandırılır. Kahvaltı, vücuda çalışması için gereken gücü sağlar, konsantrasyonu arttırır ve sağlıklı bir şekilde kilo kontrolü sağlanmasına yardımcı olur. Akşam yemeğinden sabah yemeği kadar geçen 8-12 saatlik süre açlık dönemi kahvaltı ile kırılır ve vücudumuz kahvaltı ile kandaki glikoz seviyesini günceller.

Doğru zamanda yapılan ve sizi tok tutmayı sağlayacaktır. Doğru zamanda yapılan sağlıklı bir kahvaltı daha sonra yapabileceğiniz gereksiz atıştırmaları da engelleyecektir. Sağlıklı olmanın ilk şartlarından biri de atıştırmalardan uzak durmaktır. Kahvaltının yapılmaması veya geç yapılarak öğle yemeği ile birleştirilmesi obezitenin önüne açan bir durum olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir