Jakuzi Kimdir, Gerçek Adı Nedir?

Koca bir saçmalık isimli şarkı ile Spotify gibi platformlarda listelere girmeyi başaran ve merak edilen isimlerden olmayı başaran Jakuzi kimdir ? hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

jakuzi kimdir gercek adi nedir

Koca bir saçmalık, Bir düşmanım var, Toz, İstediğin gibi kullan, Açık bir yara,Ne teselli ne avuntu, İstemezdim, Şüphe, Yine aynı şeyi yaptım, Merasim gibi parçaları vardır. Jakuzi, 2015 yılında kurulan ve İstanbul merkezli olan bir Türk darkwave ve synthpop grubudur. Grup, önceki punk müzik projelerinden farklı hale gelmek için Kutay Soyocak ve Taner Yücel tarafından kurulmuştur. İkili, İstanbul’un yeraltı müzik sahnesinde öne çıkmaktadır. Grubun ilk albümü olan Fantezi Müzik, ilk olarak 2016 yılında Domuz Records tarafından çıkartılmıştır ancak 24 Mart 2017 tarihinde Berlin menşeili City Slang albümü yeniden yayınlamıştır. Grubun tarzı synthpop, synthwave, dark wave ve new wave olarak tanımlanmıştır. Jakuzi gerçek adı nedir ? Kutay Soyocak ve Taner Yücel ikilisinin kurmuş olduğu gruptur.

Grup, Türk pop müziğinin yanı sıra krautrock, disko ve post punktan da esinlenmiştir. Jakuz grubu, ülkemiz dışında Almanya, İsviçre, Avusturya ve Polonya’da da beğenilen gruplardan biri olmayı başarmıştır. Grubun çıkarmış olduğu “Hata Payı” adlı ikinci albümde yer alan “Şüphe” adlı parça, Portekiz’in ulusal radyosu ile İtalya’da bağımsız bir radyo istasyonu olan Radio Citta Aperta’da yayınlanmıştır. The Guardian gazetesine yaptıkları açıklamaya göre grup herhangi bir politik duruşu savunmamaktadır. Yayınladıkları “Lubunya” adlı parça, medya tarafından da “transseksüel hayranları için birlikteliği ifade ettiği” şeklinde görülmüştür.

Instagram hesabı jakuz1 şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir