Hazır Yoğurtlar Sağlıklı Mı?

Yoğurdun insan sağlığı için önemi büyük. Uzmanlar faydaları say say bitmeyen bu değerli besini her yaşta tüketmemizi öneriyor. Ancak ev yapımı yoğurtlar öneriliyor ve hazır yoğurtların çok çok besleyici olmadığını belirtiliyor.

Evde yapılan yoğurt ile hazır yoğurtlar arasında çok fazla fark bulunuyor. Hazır yoğurtların tadı farklı olduğu gibi dayanma süresi de çok uzun olabiliyor. Evde yapılan yoğurt 2-3 gün sonra ekşirken hazır yoğurtlar 1 hafta gibi sürelerde taze kalabiliyor.

Çoğu yoğurdun üzerinde doğal olduğu belirtiliyor. Sadece süt ve yoğurt kültürü içerdiği yazarken hepsinin tadı ve raf ömrü çok farklı. Hazır yoğurtlar sağlıklı ortamlarda hijyenik şekilde üretilse de bir ev yoğurdu gibi faydalı değil.

Sütün veya yoğurdun, vücuda giren yabancı maddeleri tutma özelliği bulunuyor. Ancak homojenize edilen ve UHT işlemi yapılan ürünlerin bu özelliğini kaybettiği biliniyor. UHT işlemiyle yüksek ısılara çıkarılan sütün hiçbir faydası kalmadığı, sadece süt içildiği sanılmaktadır.

Ne yapmalıyız?

Kendi yoğurdunuzu kendiniz yapınız. Eğer ki buna zamanınız yoksa veya uygun sütü alma şansınız yoksa birkaç yoğurdu deneyiniz. En çabuk ekşiyen ve yapay bir tadı bulunmayan hatta her seferinde farklı tadı olabilen yöresel ürünleri tercih edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir