Granit Tencereler Hakkında

Teflon ve seramik dışında bir kaplama çeşiti daha çıktı karşımıza! aslında yeni değil bu granit kaplama. Granit tencere de tıpkı teflon ve seramik gibi yanmaz, yapışmaz bir pişirme yüzeyidir. Granit su bazlıdır. PFOA zararlı maddesi ve kurşun, kadmium gibi metaller içermiyor. Seramik tencereler bilindiği gibi bulaşık makinesinde yıkanmıyor. Fakat granit için böyle bir şey söz konusu değil ve makinede yıkanabiliyor. Tüketicinin kafası daha çok karışacak gibi görünüyor.

Nedir granitin bize sağlayacağı  faydalar?
Karaca markası Biogranit adı altında bir ürün çıkardı. Karaca Bio Granit metal kaşık kullanılabildiğini de reklamlarında da açıkça vurguluyor. Hiç yağ kullanılmadan yemek pişirilebilmektedir. Taban kısmı kanallı bir yapıya sahip olup bu sayede yemekler ısı ile direkt olarak temas etmiyor ve ısıyı eşit miktarda dağıtıyor. Aynı zamanda ısı uzun süre muhafaza ediliyor ve bu sayede enerji tasarrufu da yapılmış oluyor. En önemlisi bulaşık makinesinde yıkanabilir ve metal kaşık kullanımı için uygun olması. İçeriğinde alerji yapan hiçbir madde bulunmamaktadır. Granit ürünlerin garanti süresi seramik ürünlere göre daha uzundur, 5 yıl gibi bir süre üretim hatalarına karşı garanti verilmektedir. Karaca Biogranit gerçekten ilgi çekmekte ve diğer ürünler karşısında farklılık yaratmaktadır. Karaca Biogranit için şunu söyleyebiliriz, sağlam olduğunu düşünüyoruz fakat renk olarak simsiyah olmasını biz beğenmedik. Daha açık bir renk olsaydı daha çok tutulurdu diye düşünüyoruz.

Hüseyin Can ÇALIŞAN
Yayın Yönetmeni
info@kadinbakisi.com
https://twitter.com/hcancalisan

granit-tencereler

2 yorumlar

  1. Bio granit tavamda sari yanik.izi var. Patates kozledim oyle oldu 🙁 nasil cikar

  2. Karacadan biogranit 7 parça tencere seti aldım 2 ay oldu hepsinin tabanları gri renkte boya verdi buda koyulan yüzeyleri boyadı.Ayrıca bulaşık makinesinde bütün bulaşıklara bulaşmış oluyor 😕 ayrıca bir tanesinin iç yüzeyi kalktı kutusuna koyup mağazaya götürcem kimse aldanıp almasın çelikten şaşmamak gerektiğini anlamış olduk.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir