Flanel Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Son dönemlerin en popüler kumaş türlerinden biri olan flanel kumaşın özellikleri oldukça merak ediliyor. Flanel kumaştan üretilen birçok ürün, piyasada yerini almaya devam ediyor.

Flanel kumaş ne demek?

Keten ve yün karışımından oluşan kumaş, kışlık kumaşlar arasında yerini alıyor. Soğuk havalara karşı kalkan görevi gören flanel kumaşlardan nevresimler, havlu patikler yapılıyor. Flanel kumaş pazen mi? diye soranlar için, şunu söylemek mümkün; pazen kumaşın içi tüylüdür. Flanelin ise tüylü kısmı yoktur. Elbise, bebek kıyafetleri, temizlik bezi, bebek battaniyesi, pijama  gibi ürünler flanel kumaşla yapılabilir. Normal kumaşa göre daha kalın olan bir kumaştır. Pazen kumaşı sevenler, flanel kumaştan nevresimleri de severler.

flanelkumasnedir

Flanel kumaş nerelerde kullanılır?

Flanel kumaş, pamuktan üretilen bir kumaş türü olduğu için kullanımı da rahat ve sağlıklıdır. Nemi emme ve nefes alma özelliklerine sahiptir. Flanel kumaşların yüzeyi pürüzlü olabilir. Bu sayede özellikle giysilerde kullanıldığında kaymaz ve tok durur. Yapısı sayesinde oldukça sıcak tutar ve yumuşaktır. İnce ip kalitesi sayesinde hafiftir.

flanel nevresim sarev

Flanel kumaştan nevresim takımları sağlıklı mı?

%100 Pamuk Flanel olarak geçen kumaş türünden yapılan nevresim takımları, tok duran yapısı ile yatak üzerinde kalıp gibi durmasını sağlıyor. Odalara renk katan Sarev markalı nevresimlerle dekorasyonda bir çağ atlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir